INSIDER

Pocsék időben nyitnak ki a strandok

Szombattól újra lehet strandolni, már csak jó idő kellene hozzá... Budapesten három strand nyit meg, de országosan is sokfelé kezdődik a szezon. Az árak alig emelkedtek, és mivel bevált, Budapesten marad készpénzmentes a strandolás.
  • Szerző: Ripost

Sajnos nem lesz tipikus strandidő, a hétvégére ugyanis lehűlést és esőt is mondanak az előrejelzések, és ez egészen a pirosbetűs munkaszüneti napig, május 1-jéig így marad…

Mindenesetre megkezdődik a hivatalos strandszezon: Budapesten megnyitják a Palatinus, a Dagály és a Paskál fürdők strandterületeit. Szombaton kezdődik a szezon a szegedi Napfény strandfürdőben, a hajdúszoboszlói Hungarospa strandon, a  kaposvári Virágfürdőben, a sziksósfürdői strandon és a berekfürdői gyógy- és strandfürdő valamint az abonyi fürdő strandmedencéit is most nyitják meg. A visegrádi Lepence Spa és a püspökladányi Sárrét Kincse gyógyfürdő szabadtéri medencéit április 28-tól vehetik birtokba a strandolók.

Nagyon bevált a budapesti strandokon a tavaly bevezetett készpénzmentes fizetési rendszer, ezért az összes strandon ez lesz idén is. A fürdő területén vásárolt termékeket kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyával vagy bankkártyával lehet kifizetni. Ez a rendszer azért kényelmes és biztonságos, mert  a fürdőzés során nem kell a készpénzzel bajlódni vagy azon aggódni, hogy pénztárcánk biztonságban legyen.

A kártyát  nem csak egyszer lehet használni, távozáskor nem kell leadni, mert az egyenleg öt évig felhasználható vagy visszaváltható bármelyik strandon vagy fürdőben.

A belépők árai minimálisan, de emelkednek idén. 0-100 forint közötti áremelkedés várható – közölte a budapesti strandokat üzemeltető Budapest Gyógy-és Strandfürdői.

A felnőtt belépők ára 1800-3100 Ft között van, a kedvezményes (gyerek, diák, nyugdíjas) jegyek ára 1500-2600 Ft között alakul. A legtöbb strandon vannak családi és egyéb kedvezményes jegyvásárlási lehetőségek is.

A többi strand később nyit

A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő strandterületét várhatóan csak május 18-tól vehetik birtokba  az emberek, a Római és Pünkösdfürdő június 2-án, illetve június 15-én nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt. Június második felében adják át a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő strandját, ahol a felújított hullámmedence mellett helyet kap egy gyerek- és egy élménymedence is. A vidéki strandok többsége májusban nyit.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?