INSIDER

Plüssmackókkal várja a vendégeket egy budai étterem

Figyelemfelkeltő és szívmelengető: plüssmackókkal kedveskedik egy budapesti étterem a vendégeinek. A koronavírus-járvány miatt nagy bajba kerültek a vendéglátósok. Most az a fontos, hogy legyen vendég!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Kedves színfoltra figyeltünk fel a Lánchíd budai hídfőjénél: egy étterem teraszán macik üldögélnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

Azon gondolkodtunk, hogyan pezsdítsük fel újra az életet

– mondta Sebők Manna, a Zona Budapest étterem ügyvezetője.

„Az egyik barátom Párizsból küldött egy fényképet, amin az látható, hogy több teraszos helyen aranyos plüssmackókat és babákat helyeztek ki a székekre. Mivel a mi teraszunk is foghíjas volt a korlátozások enyhítése után, úgy gondoltuk, nálunk is vendégcsalogató lehet, ha látják, hogy a macik már itt ülnek.”

Az étterem korábban számíthatott a siklóhoz, a budai várhoz vagy a Lánchídhoz igyekvő külföldi turistákra, de most kevés külföldi jön Budapestre. Siránkozás helyett azonban a megoldást keresték.

Fotó: Markovics Gábor

„Bevált az ötletünk”

– számolt be az ügyvezető.

Fotó: Markovics Gábor

„A vendégek imádják a macikat, szeretnek fotózkodni velük és leülni hozzájuk, aztán hírét viszik, hogy megnyitottunk. Mi megtartottuk a munkatársainkat és mindenki kapott alapfizetést is a járvány alatt, pedig a veszteségünk óriási. De mi a jövőbe tekintünk, ugyanazon a színvonalon akartuk folytatni a munkát, mint korábban. A macikon túl az árakkal is kedveskedünk a hozzánk betérőknek, az étlapot is átalakítottuk, hogy jobban szolgáljuk a magyar vendégek igényeit, hiszen most elsősorban rájuk számítunk.”

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?