INSIDER

Plüssmacik és mikulás a jégen – erre készülnek Ajkán

„Dobj egy macit” akciót rendeznek Ajkán jövő szombaton az Erste Liga Matiné jégkorongmérkőzés alkalmából. Az összegyűjtött plüssállatok a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz kerülnek. 
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ez az első alkalom, hogy Ajka városában hivatalos felnőtt bajnoki mérkőzést rendeznek. Az MJSZ közelmúltban indított új rendezvénysorozata, a magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság köré szervezett, nagy sikerű Erste Liga Matiné Újpesten startolt, majd Zalaegerszegen, Miskolcon, a Tüskecsarnokban és Debrecenben folytatódott, és most Ajkára érkezik. December 4-én szombaton 14:15-kor a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a MAC HKB Újbudával csap össze, de a programok már a korongbedobás előtt másfél órával, 12:45-kor megkezdődnek.

Az érdeklődők megismerkedhetnek a sportággal, és találkozhatnak Csúszkával, a honi jégkorongsport népszerű kabalafigurájával.

Lesz buborékhoki, óriás puzzlekocka, kapura lövés, korongtorony-építés, kvízjáték nyereményekért negyedóránkénti sorsolással, valamint ügyességi szlalompálya. Lehet fotózkodni a csapatok mezeivel és az Erste Liga-trófeával.

A mérkőzésen a hivatalos korongbedobást Gaál Zsóka, a világ legfiatalabb női nemzetközi mestere végzi el. A harmadszünetekben értékes nyereményekért zajlik majd korong körbe lövő verseny és Kahoot! kvízjáték.

Ezenkívül az Egyesült Államokban már régóta népszerű „Dobj egy macit” akció keretén belül minden kilátógató nézőt arra kérnek, hogy hozzon magával egy plüssállatot és az ELSŐ gólnál repüljenek a jégre a plüssök. Az összegyűjtött plüssállatok a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz kerülnek.

A mérkőzés 2. harmadszünetében a mikulás is jégre lép és lelátón ülő szurkolóknak szaloncukorral kedveskedik.

Belépés kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal lehetséges, ami csak személyi igazolvánnyal együtt érvényes. 18 éven aluli fiatalok védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel látogathatják a rendezvényt.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?