INSIDER

Pintérre hivatkozott a zsarolással gyanúsított férfi

A TEK fogta el azt a 38 éves férfit, aki a gyanú szerint megzsarolt Vácon egy idős urat. Hogy szavainak nyomatékot adjon, a belügyminiszter közeli ismerősének mondta magát.
  • Szerző: Ripost

Sokan bepróbálkoztak már azzal, hogy kétes ügyeik intézésénél minden alap nélkül Pintér Sándor belügyminiszterre hivatkozzanak. A történetek végkifejlete bilincs lett – most sem történt másként.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A TEK-eseknek is előadta a gyanúsított, hogy ő a belügyminiszter ismerőse

A Bors információi szerint a terrorelhárítók elfogtak egy 38 éves férfit, aki Vácon felszólított egy idős urat, hogy fizessen vissza egy nőnek 140 ezer forint gépkocsifoglalót.

A lap úgy tudja, az idős úr autóját akarta a hölgy megvenni, a pénz foglalóként szolgált. Csakhogy a vevő meggondolta magát, és elállt az adásvételtől, a pénzét azonban vissza akarta szerezni. A foglaló viszont – ellentétben az előleggel – nem jár vissza.

A 38 éves gyanúsított ezt a jogi akadályt úgy próbálta megkerülni, hogy megzsarolta az autó tulajdonosát. Azzal fenyegetőzött, hogy neki a belügyminiszter közeli ismerőse, így el tudja intézni, hogy mindenét lefoglalják, zár alá vegyék, megkeserítsék az életét. A sértett rendőrségi feljelentést tett.

Kiderült: a gyanúsított a fővárosban, a II. kerület legfelkapottabb részén él, garázsában több nagy értékű autó parkol (BMW, Por­sche, Mini Cooper). Lakása előtt kapta el a TEK. Előállítása közben a 38 éves férfi a kommandósoknak többször kijelentette, hogy a belügyminisz­-er közeli ismerőse, akinek több „ügyét” intézi.

A Bors érdeklődésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy zsarolás bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 38 éves budapesti lakost. A férfi, aki szabadlábon védekezik, tagadja bűncselekmény elkövetését. A házkutatásnál több helyről növényi és por anyagmaradványt foglaltak le, azok szakértői vizsgálata folyamatban van.

Mások is próbálkoztak

Izraelben katona volt, diplomata- repülővel utazik üzletelni, egyébként pedig Pintér belügyminiszter jobbkeze. A cukrász végzettségű, nyelveket sem beszélő férfi történeteiből könyv készült. Nem mesekönyv, jegyzőkönyv – írta idén május 6-án a Bors. A háromtagú budapesti csalóbanda sztorija is falhoz állítással végződött.

B. Zsolt – társai közreműködésével – egy ferencvárosi ingatlan adás-vételével kapcsolatban ejtett tévedésbe egy budapesti házaspárt. A cukrász végzettségű férfi elhitette a házaspárral, hogy a rendőrség munkatársa, közvetlen főnöke a belügyminiszter, gyakorlatilag dr. Pintér Sándor jobbkeze, így az ügyintézésben segítségükre tud lenni. Segítő közreműködése fejében a házaspár két hónap alatt több részletben legalább ötmillió forintot adott át neki az állítólagos ügyintézésért.

 

 

 

És ezeket olvastad már?