INSIDER

Peter Srámek kapta az S. Nagy István Emlékdíjat

Szűnni nem akaró tapssal köszönte meg a közönség tegnap este a Duna Palotában az Azért vannak a jó barátok lemezbemutató koncertet az előadóknak.
  • Szerző: Ripost

Háromszáz ember együtt táncolt és énekelt a Duna Palota Színháztermében vasárnap este, kétszer is: Csongrádi Kata és társai egymás után két teltházas előadást tartottak a nagy érdeklődésre való tekintettel.

A közönség nem csalatkozott: vidám és dinamikus, S. Nagy István dalait új köntösbe bújtató előadásokat láthattak, sok fiatal fellépővel és olyan nagy legendákkal, mint Balázs Fecó vagy Benkő László.

Csongrádi Kata Benkő Lászlóval

A hangulatot a Hungaro Boogie tánckar fergeteges, dinamikus koreográfiái színesítették.

Az est során adta át Csongrádi Kata az S. Nagy István Emlékdíjat, amit minden évben egy olyan pályakezdő fiatal előadó kaphat meg, aki sikerrel énekli és repertoárján tartja a legendás szövegíró emblematikus dalait. Idén Peter Srámek vehette át a díjat. Csongrádi Katával duettben adta elő az Egyszer véget ér című számot, amit egykor Máté Péter énekelt – ezúttal a közönség is velük tartott.

A koncert másik megható pillanata az volt, amikor a Pécs-Normandia Lions Club MentőÖv szülőszállásának képviselői átvehették a koncert bevételének egy részét, hogy abból fedezni tudják beteg gyermekek szülei számára a szállást, amíg a gyermekük kórházban van, hogy a gyógyulást a szülő szeretetteljes jelenléte is elősegíthesse. A koncerten ugyanis a művészek jószolgálati céllal léptek fel.

 

És ezeket olvastad már?