INSIDER

Pesti úti idősotthon: elrendelték a nyomozást

Az otthon károsultjainak jogi képviselője, Futó Barnabás nyilatkozott a Hír TV-nek.
  • Szerző: Ripost

Elrendelték a nyomozást a Pesti úti idősotthon ügyében, ami megalapozott gyanút feltételezmondta híradónak az otthon károsultjainak jogi képviselője.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Futó Barnabás azt kérte, hogy tanúként hallgassák ki Müller Cecília tiszti főorvosasszonyt és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház igazgatóját is, akik beszámolhatnának az idősotthonnal kapcsolatban szerzett tapasztalataikról.

Fotó: MTI

Megtudtuk: mivel halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésről van szó, a nyomozókat az érdekelte, hogy a fenntartó részéről vállalt ellátás hogyan valósult meg.

A több döbbenetes történetről beszámolt, ami az idősotthonban történt.

MTI/Szigetváry Zsolt

A magyarországi fertőzöttek 13 százaléka az otthonból került ki, 29-en meghaltak és 197 ember került kórházba a fővárosi fenntartású intézményből. Budapest Főváros Kormányhivatala öt alkalommal tartott szúrópróbaszerű ellenőrzést az idősotthonban, amely megerősítette, hogy továbbra sincs folyamatos orvosi ellátás. Az öt helyszíni ellenőrzésből négy alkalommal egyáltalán nem volt jelen sem főállású orvos, sem a szerződött háziorvosok egyike sem. Emellett a kormányhivatal további tisztázó dokumentumok benyújtására kérte az intézményt.

Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?