INSIDER

Pesti Srácok: Karácsony emberével egyeztetett a Telex főszerkesztője

Dorosz Dáviddal találkozott Dull Szabolcs egy budapesti borbárban. Az esti találkozó rendkívül jó hangulatban telt.
  • Szerző: Ripost

A Pesti Srácok tudomásra jutott, hogy Karácsony Gergely embere, Dorosz Dávid és a Telex főszerkesztője, Dull Szabolcs egy Király utcai bárban találkozott egymással.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A portál információi szerint az esti találkozó rendkívül jó hangulatban telt, érezhető volt, hogy a felek régóta ismerik egymást. Az összejövetelre ráadásul pont egy héttel az előtt került sor, hogy Karácsony Gergely bejelentette indulását a baloldali előválasztáson.

Karácsony Gergely
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az azonban rejtély maradt, mi volt a hosszas egyeztetés fő témája a főszerkesztő és a Párbeszéd kampányfőnöke között.

Az ügyben felkeresték a politikust, akinek a sajtós munkatársa azt válaszolta: nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy Dorosz találkozott Dull-lal. A találkozást pedig a Telex főszerkesztője is elismerte, egy válasz e-mail formájában.

„Politikai újságíróként számos kormánypárti és ellenzéki politikust ismerek, és ha találkozunk, beszélgetünk is. Aki ebből azt a következtetést vonja le, hogy ez hatással van egy újság függetlenségére, az rosszindulatú, és/vagy nem érti az újságírás lényegét” – hozta nyilvánosságra a Pesti Srácok Dull Szabolcs válaszát.

Dull volt egyébként az Index korábbi főszerkesztője, aki kirobbantotta 2020 nyarán az Index-balhét. Akkoriban több újság is arról írt, hogy a botrány közben folyamatosan egyeztetett baloldali politikusokkal. Dull ekkor is arra hivatkozott, hogy politikai újságíróként szokott politikusokkal egyeztetni. Úgy fest, hogy ez bevett kommunikációs formula a Telex főszerkesztőjénél – írja a portál.

Dorosz Dávid korábban Karácsony Gergely helyettese volt, de úgy döntött a Párbeszéd, hogy inkább a kampányban kell segítenie a baloldalt, ezért lemondott a pozícióról. Pont a Dull-lal történt találkozó után jelentette be az MSZP és a Párbeszéd, hogy Pest megye 5. számú választókerületében őt indítják parlamenti képviselőjelöltnek. A döntésről természetesen beszámolt a Telex is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?