INSIDER

Hihetetlen kálvárián megy keresztül a nagytarcsai család, évek óta tehetetlenek

Az új lakásba költözés évek óta tartó bosszúságot és a kivitelezést végző vállalkozóval való küzdelmet eredményezett egy házaspárnak.
  • Szerző: Ripost

Erika és a férje a nagytarcsai otthonuk építése során végeláthatatlan kálváriába keveredtek. A házaspár élete pereskedéssé vált, miután lakásuk kivitelezése miatt számos gond adódott, ráadásul az építtető több lakást épített, mint ahányra engedélye volt.

A vállalkozó összesen 25 millió forintot kért, amit meg is kapott 2 éve. A család zárcserével tudott csak bejutni a saját otthonába, mivel állításuk szerint a kivitelezést végző vállalkozó a vételár 95 százalékának kifizetése után újabb összegeket követelt pótmunkákra, és erre hivatkozva nem engedte be a családot a saját tulajdonukban lévő lakásba. Ráadásul a vállalkozó az engedélyezett háromlakásos helyett egy négylakásos épületet húzott fel.

Képünk illusztráció! (Fotó: Pixabay)

Ezt Erikáék már az építkezés alatt jelezték az illetékeseknek, akik helyszíni szemlén leigazolták, hogy az ingatlan a kiadott engedély szerint épült meg és kiállították a jogerős hatósági bizonyítványt is, ami alapján a házat háromlakásosként a földhivatal bevezette az ingatlan-nyilvántartásba.

„Mindez érthetetlen számunkra, már csak azért is, mert aki idejön, az láthatja, hogy hány bejárati ajtó van az épületen. Egyébként azt, hogy a tulajdonosi hányadok nem egyeznek az engedélyezett lakásszámmal, a földhivatalban is észrevették, de a helyzettel nem tudtak mit kezdeni. Azt valószínűleg csak bírósági úton lehet rendezni„ – mondta Erika a Blikknek. „Annyira felzaklat a dolog, hogy fizikailag rosszul vagyok, és teljesen tehetetlennek érzem magam.”

Szerinte az emberek bele se gondolnak abba, hogy a jogellenesen kialakított negyedik lakás nehezen kaphat fennmaradási engedélyt, valamint helyrajzi számot.

„Az a probléma, hogy nem tudunk társasházzá alakulni” – panaszolta a nő, aki 15 millió forint kártérítést szeretne kapni, a vállalkozó viszont 8 millió forintot követel tőlük állítólag elvégzett és ki nem fizetett munkákra.

Erikáék feljelentést tettek közokirat-hamisítás bűntettéért és magánokirat-hamisításért, a nyomozást pedig el is rendelték ismeretlen tettes ellen. Az eljárást a dunakeszi kapitányság folytatja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?