INSIDER

Pénz nélküli, üres bankkártyával csalt ki 43 milliót a banktól a kecskeméti cégvezető

A férfi ezek után még több pénzt akart, amibe végül belebukott.
  • Szerző: Ripost

Hihetetlen csalást hajtott végre egy Kecskemét környéki cég vezetője két társával. A férfi egy bankkal kötött szerződés alapján bankkártya terminált üzemeltetett, amiről először szándékosan egy kisösszegű, 2 eurós pénzlevételt indított egyik társával, majd nem sokkal később egy 45 ezer eurós és egy 90 ezer eurós terhelést is kezdeményeztek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi a cége nevében próbálta levenni a kért összeget, kihasználva azt, hogy a bank az ilyen céges tranzakciók esetén nem ellenőrzi rögtön a fedezetet. A bankkártya amit használt teljesen üres volt, egy forint nem volt rajta, mégis ezzel az ügyes trükkel sikerült hozzájutnia az átszámítva több mint 43 millió forinthoz.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ezen sikeren felbuzdúlva a férfi újabb csalást eszelt ki társaival. Néhány héttel később egy hozzájuk került ukrán bankkártyával a birtokos tudta nélkül hasonló, fedezet-ellenőrzés nélküli terhelést kezdeményeztek a cégvezetőnél lévő banki terminálon.

A 600 ezer és 500 ezer euro összegű ügyletek ellenőrzése során azonban kiderült a visszaélés, a bank az utalást leállította és a több mint 363 millió forint kifizetése nem történt meg, ami a vesztét okozta a csalóknak.

„Az ügyészség a különös visszaesőnek számító cégvezető vádlottat és társát információs rendszer felhasználásával elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével, míg harmadik társukat pénzmosás bűntettével vádolja. A cégvezető férfi a bűncselekményt két felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért elítélése esetén azok utólagos végrehajtását is el kell rendelni. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni”- közölte a Kecskeméti Járási Ügyészség

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?