INSIDER

Pécsi iskolabotrány: Kisgyerekeket vert és terrorizált a tanárral balhézó fiú

Egyre durvább dolgok derülnek ki a 16 éves pécsi diákról, aki előbb egy tanárral, majd az iskola takarítójával került összetűzésbe egy hete. Mint a Ripost megtudta, egy fiút miatta írattak át másik iskolába, egy 12 éves srácnak felszakította az arcát, egy 13 éves frissen műtött fiút pedig felpofozott.
  • Szerző: Ripost

Bejárta az országos sajtót a honlapján közzétett videó, amin egy pécsi iskola takarítója megvert egy 16 éves diákot. Mint kiderült, a srác nekiment az egyik tanárnak, amiért az rászólt, hogy ne cigarettázzon. Azóta megszólaltak már a fiú szülei és az érintett takarító is, akit azonnal elbocsátottak. A fiú szülei azt elismerték, hogy a gyerekükkel gondok vannak, az édesanya viszont úgy fogalmazott, hogy nem értik a feléjük áradó gyűlöletet. Sokan ugyanis úgy vélték, ideje volt, hogy valaki helyre rakja a gyerekét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ha nem kap cigit egy kisgyerektől, már üt is

Egy pécsi édesanya, akinek a 13 éves gyermeke szintén ebbe az intézménybe jár, hosszú és őszinte posztban lebbentette fel a fátylat a valóságról, később pedig több szülő csatlakozott hozzá. Arról számolt be, hogy hetedikes fia a mandulaműtéte utáni első napját töltötte az iskolában, amikor a Ruben nevű fiú – ő az, akit megvert a takarító – és bandája körbevette az udvaron, cigit követelve. „Mikor a fiam mondta, hogy nem dohányzik, kapott egy hatalmas pofont. A te fiad elmondta a gyerekemet minden csicska, veréb, kutyának, majd közölte, hogy mire visszaér, addigra a fiam, ha kell, akkor a föld alól is szerezzen cigit, mert különben kitapossák a belét, majd elmentek. A fiam felhívott minket, mi pedig azonnal rohantunk oda, mert a fiam azt mondta, hogy rettenetesen fáj a torka a pofon miatt. Attól rettegtünk, hogy megfullad a vérében” – írta az anyuka Ruben anyjának üzenve.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Harmincfős bandába verődve terrorizálnak

A történetnek azonban itt még nem volt vége, Ruben és a barátai később ismét megtámadták a 13 éves gyereket, ekkor feljelentést is tettek a rendőrségen. Később Ruben 30 társával fogta közre a kisfiút a játszótéren, és a védelmére kelő barátait is megütötte, egyikük agyrázkódást kapott. Más szülők is jelentkeztek. Egy édesapa arról számolt be, hogy a fiát Ruben és a bandája miatt íratta másik iskolába, egy másik édesapa 12 éves kisfiát pedig úgy megpofozták, hogy felszakadt az arca. A gyerek nem tudta megmondani, ki volt a tettes, a szülők csak most, a napvilágra került videóból azonosították, hogy ez a banda lehetett.

Fotó: olvasoi foto

Megerősített védelem kell az iskolának

A úgy tudja, a pécsi iskola már kért iskolaőrt, de ipari kamerák is vannak a suliban, az eset kapcsán pedig a helyi polgárőrség és a rendőrség segítségét kérték. Egy helyi informátorunk azt mondta, az intézményvezető előtt már ismert volt a probléma, minden pedagógiai eszközzel megpróbált rendet tartani, de ez kevésnek bizonyult. Ruben édesanyja azt nyilatkozta korábban, hogy a fiát pszichológus kezeli, több rendőrségi ügye van és viselkedése az elmúlt egy évben vált problémássá. A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást, vizsgálják, mi a diák, illetve a takarító felelőssége a verekedésben.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?