INSIDER

Pánik tört ki a Szigeten, egymást taposták az emberek

Ekkora botrány még nem volt a Sziget történetében...
  • Szerző: Ripost

Pánik tört ki a Szigeten, amikor a hatalmas tömeg miatt többen is elájultak a színpadok előtt. A heringként összezsúfolt emberek egymáson tapostak, a beengedőkapuknál pedig öt órát kellett sorban állni. Kijelenthetjük, hogy botrányba fulladt a Sziget nulladik napja. Többen a pénzük visszatérítését követelik. A szervezők szerint azonban nem ők a hibásak...

Kétségkívül a Rihanna-koncert volt a Sziget egyik legjobban várt produkciója, már elővételben elkelt rá az összes jegy. A koncert mégis nagy csalódást jelentett. Állítólag a barbadosi énekesnő inkább csak playbackelt, azt is egy félórás késés után.

A fesztiválozókat azonban nemcsak ez háborította fel, hanem a szervezés hiányosságai is. Többen jelezték a Sziget Facebook-oldalán, hogy több órát kellett sorban állniuk, míg bejutottak, mások pedig azt mondták, a végén a biztonságiak feladták a küzdelmet, és már mindenkit átvizsgálás nélkül beengedtek. Így viszont hatalmas veszélynek tették ki a fesztiválozókat.

A Sziget területén pedig szabályos tömegnyomor fogadta őket, az emberek egymáson tapostak. Egy lány elmondta, a tömeg majdnem agyonnyomta őket a színpad előtt, többen elájultak, bepánikoltak, a biztonsági szolgálatnak kellett kiemelni őket a sokaságból.

A %%-nak Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke elmondta, nem engedtek be több embert, mint amennyi szabályos lett volna. A Sziget nulladik napján 95 ezer ember volt a fesztiválon, amikor elérték a befogadóképesség határát, azonnal leállították a jegyeladást. A látogatói jegyekkel sem volt gond, a bérletes fesztiválozók zömén már rajta volt a karszalag.

„Napközben minden fórumon kértük a látogatókat, hogy időben érkezzenek, ennek ellenére a közreműködői, VIP-, sajtó- és egyéb tiszteletjegyesek este 7 órakor jelentek meg a bejáratnál, jellemzően taxival. Közülük sokan nem is csak az aznapi, hanem a többi napra szóló jegyüket is beváltották. Emiatt kellett órákat várni a bejutásra” - mondta.

A felgyülemlett tömeg bejutását úgy gyorsították, hogy a szakmai jegyeseknél, akik előtte már név szerint regisztrálva lettek, elvették a vouchert, és karszalag nélkül is bemehettek. De ettől függetlenül a csomagokat ugyanúgy átvizsgálták, nem engedtek be veszélyes tárgyakat vagy drogot.

A továbbiakban már nem számítanak ekkora torlódásra, így a fesztiválozók örömét maximum az időjárás tudja elrontani.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?