INSIDER

Máris megtalálták a szülők az otthontanulás legnagyobb előnyét

Nincs most könnyű dolguk a kisgyerekes szülőknek. Sem a gyerek melletti munka, sem a gyerekfelügyelet megoldása nem könnyű. De van előnye is az otthontanulásnak!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az otthontanulás előnye az iskolai beiratkozásoknál mutatkozik meg: több iskolába is benézhetnek online a szülők és nem szükséges a személyes beiratkozás, azt is el lehet intézni online.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Most nemcsak az iskolások, hanem az óvodások is otthon vannak, ami nem kis feladat elé állítja a szülőket. Az otthoni munka mellett a gyerekekre is kell figyelni, irányítani a digitális oktatásban őket és ellenőrizni a házi feladatokat. Aki nem otthonról dolgozik, annak a gyerekfelügyeletet kell megoldani, ami szintén nem könnyű feladat és nem minden családban van már beoltott, bevethető nagyszülő.

otthontanulás 01

Képünk illusztráció (Fotó: pixabay.com)

Az otthontanulás előnye az online iskolaválasztás. Több tízezer szülő áll komoly döntés előtt, április közepén tartják az általános iskolák a beiratkozást, így ha lejárt a bezárás időszaka, rögtön következik a beiratkozás. A beiratkozás ideje: április 12-13. Azok a szülők, akiknek a gyereke idén kezdi az első osztályt vagy középiskola választás előtt állnak, azok nagyobb betekintést nyerhetnek az iskolákba. Míg normál esetben nyílt nap keretében lehetett információkat gyűjteni a leendő iskoláról, csak 2-3 iskolába jutott el egy szülő. Most online iskolabemutatókat tartanak, így több intézmény oldalán levő bemutatót tud megnézni a szülő, kommentben érdeklődhet és online gyűjthet információt is más szülők tapasztalataiból. Így virtuálisan több iskolába eljuthat a szülő, mint az offline módszerrel .

Idén nem kötelező személyesen beiratkozni

A járványügyi helyzet miatt idén elfogadják az online beiratkozást is. Az Oktatási Hivatal értesíti a kötelező felvételt biztosító iskolák fenntartóit, és elérhetővé teszi számukra a szeptembertől tankötelessé váló gyermekek adatait. Ahogy tavaly tavasszal, idén is a körülményekre tekintettel elég lesz a tanév első napján bemutatni a jogviszony létesítéséhez szükséges dokumentumokat. Ha a szülők úgy döntenek, akkor feltölthetik az iratokat online a KRÉTA rendszerbe. A felületet itt lehet elérni.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?