INSIDER

Ötletes módszerrel kezelik az elefántlábú fiút

Egy különleges kezelés segíthet azon a nagyon szerény körülmények között élő fiún, akinek erősen vizesedik az alteste, mindkét lába hatalmasra dagadt és többször volt már sérve. Az elefántlábú fiú álma, hogy meggyógyuljon és programokat szervezhessen a barátaival.
  • Szerző: Ripost

Mint arról lapunk korábban beszámolt: megkezdték Kanalas Dávid, az elefántlábú fiú kezelését a Bajcsy kórházban, az első szakaszban infúziót, gyógyszereket és vízhajtót kapott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Már nem annyira görcsös a lábam, nem annyira feszül a bőr sem” – nyilatkozta akkor lapunknak Dávid, aki nagyon boldog volt, mert amellett, hogy elkezdődött végre a kezelése, kapott egy telefont is, amin tartani tudja a kapcsolatot a családjával.

Fotó: Ripost

„Ez az egy dolog, ami most nehéz: nagyon hiányoznak a szüleim és a kishúgom. Nemrég volt a születésnapom, és sajnos nem tudtak feljönni Budapestre meglátogatni, mert elromlott az autónk. Pár napja még úgy volt, hogy nem maradhatok tovább a kórházban, így már készültem a hazaútra. Most, hogy bejelentették, mégis tudnak továbbra is bent fekve kezelni, az egyik szemem sír – mert így két hétig megint nem láthatom a szüleimet, a másik pedig nevet, mert remélem, hogy végre meggyógyulhatok” – mesélte lapunknak a fiú.

Dávid pártfogója, Varga Brigitta mindehhez hozzátette: a fiú kezelése most egy nyirokmasszázsból fog állni, ami után egy speciális fáslit és harisnyát húznak majd a lábára. Ehhez azonban fontos, hogy minél kevesebbet mozogjon, hiszen ezeknek a helyükön kell maradniuk.

Fotó: Ripost

„Emellett nagyon örülünk, hogy mégis tudják Dávidot ilyen módon kezelni, és szuper az is, hogy bent maradhat a kórházban, hiszen nyertünk egy kis időt, az albérlet ugyanis még mindig nincs meg” – mondta a -nak a nő, majd kiemelte: Dávid sajnos nem tud magáról teljes mértékben gondoskodni, ezért lenne fontos, hogy a családja is fel tudjon költözni a fővárosba. Míg az édesanyja gondoskodna róla és a 10 hónapos húgáról, addig az édesapja munkát vállalna.

Fotó: Ripost

„Ez után a kórházi kezelés után mindenképpen szeretnénk igénybe venni még a magánklinikán dolgozó szakember felajánlását is, ezért is lenne fontos Dávid és családja számára egy kis lakás. Tudjuk, hogy maga lenne a csoda, ha valaki ezt akár ideiglenesen is felajánlaná, de mi hiszünk a csodákban” – mondta mosolyogva lapunknak Brigitta, aki azt is hozzátette: a fiú számláján lassan ugyan, de gyűlik a pénz, amiért a család és ő maga is nagyon hálásak, s minden felajánlónak lapunkon keresztül szeretne köszönetet mondani.

Egyre több segítség érkezik

Egyre többen segítenek Dávidnak, a fiú legnagyobb örömére kapott már egy okostelefont és egy okosórát, hogy minél könnyebben tudja tartani a kapcsolatot a családjával, nemrég pedig egy VIII. kerületi CBA kereste meg: megtudták, hogy fiúnak egy speciális diétát is tartania kell a betegsége miatt, ezért összeállítottak számára egy hatalmas csomagot, ami teljes kiőrlésű élelmiszert és tisztálkodási szereket tartalmaz.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?