INSIDER

Öt év után derült ki: brutálisan meggyilkolták a rekettyepusztai nőt

Az út mentén találtak rá a holttestre, azt hitték, valaki elgázolta. Kiderült azonban, hogy kegyetlen gyilkosság áldozata.
  • Szerző: Ripost

Gázolás áldozatának vélték a rekettyepusztai nőt, akivel kapcsolatban öt év után ismerte be S. Mihály: brutális módon agyonverte. Ugyanazzal a kalapáccsal egy barátját is megölte egy évvel korábban.

Az 56 éves nő holttestére a Lovas csárda közelében találtak rá, a közelben a bokrok közé volt dugva a nő biciklije is. Ezért hitték azt a rendőrök, hogy a nőt elsodorták, a tettes pedig elhajtott. A fűben azonban vonszolás nyomai látszódtak.

Az ügyben akkor állt be fordulat, amikor egy kiskunhalasi férfit fogtak el, a 63 éves S. Mihályt, akit barátja meggyilkolásával gyanúsítottak. Amikor már nem tudta tovább tagadni, hogy köze van a helyi kocsmát vezető nő halálához is, a nyomozóknak annyit mondott: "Na jó, elmondom, őt is én öltem meg".

Azt mondta, azért tette, mert felidegesítette, hogy a nő folyton pletykált. Tudta, hogy az asszony aznap a kocsmában volt záróráig. Megvárta a bokrok közt elbújva, előre odakészített egy kalapácsot is, amivel állítása szerint a kiskunhalasi férfi fejét is szétverte. Cipőjére dróttal rongyokat kötözött, hogy ne hagyjon azonosítható lábnyomokat – írta a Zsaru Magazinra hivatkozva a Bors.

A nőt hátulról, lesből verte fejbe, és amikor az áldozat megfordult, újra lesújtott. A holttestet lehúzta az útról, otthon pedig megivott két üveg bort, amit még a kocsmában vett.

S. Mihály évekig titkolhatta, hogy hetvenéves barátját is ő ölte meg. Gallygyűjtők találtak emberi csontokat a közeli erdőben, de nyilvánvalónak tűnt, hogy a csontokat máshol ásták el. A vizsgálatok kimutatták: a férfi eredeti sírja S. Mihály tanyáján volt. A gyilkos azt mondta: barátja egy lopásba akarta belerángatni, ezért ölte meg. Miután elásta, félt, hogy a földet eladják, beszántják, ezért elvitte onnan a csontokat. Ez buktatta le. A tizenegy hónapja előzetes letartóztatásban lévő férfi két ember erőszakos halála miatt felel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?