INSIDER

Összeomlott a család, aludni sem bírnak az óbudai gyilkosság miatt

A meggyilkolt lány édesanyja és nevelőapja próbálnak egymásra támaszkodni, de tudják, hogy életük már sosem lesz olyan mint a borzalom előtt.
  • Szerző: Ripost

Napról napra egyre rosszabb lelkiállapotban van annak a fiatal lánynak a családja, akit a barátja különös kegyetlenséggel megölt szeptemberben a III. kerületi Ladik utcában. Nikolett édesanyja és nevelőapja nagyon reméli, hogy a fiatal lány temetése után talán picit megnyugszik a lelkük, bár tudják: az életük soha nem lesz olyan, mint a gyilkosság előtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Rémálmok gyötrik a páromat és engem is” – kezdte a Vasárnapi Blikknek a lány nevelőapja, Krisztián. „Jó, ha éjjel egy, másfél órát tudunk egybefüggően aludni. Aztán felébredünk, erősen megöleljük egymást, és próbálunk erőt adni a másiknak. Amit most érzünk, arra nincs orvosság, talán csak az idő gyógyítja majd be valamelyest a sebeinket” – mondta a férfi, aki párjával együtt úgy döntött, hogy Nikit a nyilvánosság kizárásával, szűk körben temetik el.

Nikolett szinte a felismerhetetlenségig összevert holttestét egy kertész találta meg, egy elhanyagolt családi ház első emeletén.

„Nem sokkal azután, hogy láttuk a riportot a televízióban a gyilkosságról, kopogtattak nálunk a rendőrök” – idézte fel a drámai pillanatokat Niki édesanyja. „Akkor még nem tudták biztosan, hogy Niki az áldozat, ezért DNS-mintát vettek tőlem. Sajnos hamar kiderült, hogy nincs miben reménykednünk, a megölt lány az én gyermekem. Nem tudom felfogni, hogy a barátja miért gyilkolta meg. Az a férfi nem volt nekünk szimpatikus, egy ideig nálunk laktak, de nyáron megmondtuk neki, hogy tőlünk mennie kell. A párom rájött, hogy a rendőrség körözi, mi pedig ilyen embert nem tűrünk meg. Sajnos a lányom is vele ment, és azóta nem is nagyon tudtunk róla semmit” – mondta sírva korábban Erzsébet.

„Bevallom, várom már a bírósági tárgyalást, ahol a szemébe nézhetek annak, aki elvette tőlünk Nikit” – zárta a beszélgetést Krisztián.

A 26 éves Sz. Tamás annak ellenére is tagadja a bűncselekmény elkövetését, hogy a rendőrség kezében több bizonyíték is van ellene. A legfontosabb ezek közül, hogy a fiatal áldozaton egyetlen ember DNS-mintáját találták meg, az pedig az egykori szerelméé.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?