INSIDER

Összejöhet az álomesküvő, íme az új módszer

Spontán akció indult a közösségi oldalon, hogy minden menyasszony megkaphassa, amire vágyik a nagy napon, legyen szó menyasszonyi ruháról vagy egy ünnepi sminkről.
  • Szerző: Ripost

Rengetegen álmodoznak elegáns esküvőről, de nem minden fiatal pár engedheti meg magának, hogy világra szóló lagzit csapjon, drágán bérelt vagy netán megvásárolt menyasszonyi ruhával.

Egy fiatal édesanya, Ruskó-Szabó Mónika is mindössze két tanúval esküdött tavaly, mert nem tudták volna kifizetni a drága esküvőt. Akkor derült ki, mennyire sokan vannak hozzá hasonló helyzetben, amikor egy esküvői témájú Facebook-csoportban valaki felajánlott egy fátylat, és hirtelen özönleni kezdtek a hasonló adományötletek.

Mónika ezért úgy döntött, külön Facebook-csoportot hoz létre Esküvői felajánlások ingyen vagy kölcsön, hogy a Te álmod is valóra váljon elnevezéssel, hogy a lehető leggyorsabban egymásra találjanak az adakozók és a rászorulók.

A legnagyobb igény menyasszonyi ruhákra van, hiszen ez a legnagyobb kiadás, de a legapróbb dolgok, például gyűrűpárnák is gazdát cserélnek. Sokan már a saját esküvőjük előtt jelzik, hogy később szívesen átadják a hamar feleslegessé váló kellékeiket.

Az adományok célba juttatása sem okoz gondot: Mónika férje a munkája miatt járja az országot, ezért szívesen segít a szállításban, de a legtöbb adakozó vállalja, hogy a postaköltséget is kifizeti.

Az alapító nagy örömére már szolgáltatásokat is felajánlanak: ő maga éppen műkörmösnek tanul, de egy sminkes is jelezte, hogy a szabadidejében szívesen segít nehéz sorsú menyasszonyokon. Mónika reméli, hogy nagyobb cégek is beszállnak a jótékonysági akcióba, és mindenkinek olyan esküvője lehet, amilyenre mindig is vágyott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?