INSIDER

Összefügghetnek a rejtélyes eltűnések: 2 magyar vállalkozót keresnek

A két vállalkozónak pár nap eltéréssel veszett nyoma, azóta is keresi őket a rendőrség.
  • Szerző: Ripost

Ismerhette egymást az a két vállalkozó, akik pár nap különbséggel tűntek el. Egyiküknek Maglódon, másikuknak Budapesten veszett nyoma. Nem kizárt, hogy egy közös üzlet állhat a két férfi eltűnése mögött. Közben az is kiderült, hogy a maglódi vállalkozó autóját egy ismeretlen visszavitte a férfi házához.

Pintér Gyula maglódi vállalkozó luxusautókat hozott be külföldről, majd itthon értékesítette azokat, éppen úgy, mint Antal Csaba fővárosi üzletember, akinek az autóbehozatal mellett több szerelőműhelye is volt.

Az eltűnés körülményei mindkét esetben rejtélyesek: a két férfinak úgy veszett nyoma egyik óráról a másikra, mintha a föld nyelte volna el őket. Csaba egyik kedves barátját kérte meg, hogy fuvarozza el a IV. kerületi Erdősor utcába. A férfi ott kiszállt, azóta senki nem tud róla semmit, noha a %% információi szerint száznál is több zsaru kereste az újpesti Farkaserdőben.

Gyula pedig gyömrői műhelyéből a maglódi otthonához hajtott a Hummerjével, azóta nem adott életjelet magáról, csupán a kocsiját találták meg a ház előtt. Még rejtélyesebbé teszi a körülményeket, hogy a férfi kutyáját, Répát – aki mindig a gazdájával volt – a szlovákiai Léván találták meg, épségben.

„Az, hogy a két ügy más-más hatóságnál van, nem zárja ki azt, hogy konzultáljanak egymással, pláne, ha ennyire sok az egyezés. Természetesen azt sem szabad kizárni, hogy az esetek tüzetes vizsgálata után kiderülhet, bár a nyomok egy irányba mutatnak, még sincs semmi köze a két eltűnésnek egymáshoz” – mondta a Blikknek egy nyugalmazott nyomozó.

A Bors közben megtudta, hogy a maglódi vállalkozó Hummerjét valaki az éj leple alatt visszacsempészte a házhoz.

Gyula testvérének elmondása szerint a férfi a Hummerrel csak az otthona és a közelben lévő műhelye között közlekedett, mivel ideiglenes rendszám van a kocsin. A hozzátartozó kizártnak tartja, hogy a terepjáróval Szlovákiáig autóztak volna.

„Pénteken úgy ment el, mintha elhívták volna valahova, biztosan nem hosszú időre készült. Én vasárnap éjszaka mentem a házához, de akkor már érdekes módon az udvarban parkolt a kocsi. A rendőrség már lehet, hogy tudja, de nekünk fogalmunk sincs, ki vihette oda. A körülmények arra utalnak, hogy nem a testvérem. A jelek szerint nem járt a házában. Szombat éjszaka kerülhetett vissza az autó” – mondta a Borsnak Ildikó, az aggódó testvér.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?