INSIDER

Országos riasztás, most sehol sem fog kegyelmezni az időjárás

A hét zivatarral és felhőszakadással kezdődik az ország nagy részén, később viszont már nem kell annyi csapadékra számítani.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn egye nagyobb területen várható eső, zápor, zivatar, este északkelet felé távozik a csapadékzóna, de sokfelé kiadós mennyiségű csapadék hullhat le. A déli, délnyugati szelet erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Napközben keleten még 24-28, máshol 17-23 fokot mérhetünk.
Kettősfronti hatással kell számolnunk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre elsőfokú riasztást adott ki zivatar miatt Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére. Másodfokú riasztás lesz érvényben a zivatar miatt Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Felhőszakadás miatt elsőfokú riasztást adtak ki Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém megyében. Másodfokú riasztás lesz a felhőszakadás miatt Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád megyében.

Keddre a csapadék elvonul, száraz, napos idő várható. Reggel párás, ködös tájak sokfelé előfordulhatnak, napközben csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. Csípős lesz a hajnal, 7-14 fokig hűl a levegő, napközben 21-26 fok várható.

Szerdán megnövekszik a felhőzet, de alapvetően kellemes, száraz, nyugodt őszi idő ígérkezik. Említésre méltó csapadék nem várható. A légmozgás mérsékelt marad. Reggel 10-17, délután 20-28 fok valószínű – írja az Időkép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?