INSIDER

Országos riasztás, elmoshatja a napot az eső

Meleg, párás időre kell készülnünk, a zivatar miatt pedig országos riasztást is kiadtak.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Vasárnap a napos-gomolyfelhős idő mellett délután egyre több tájegységünkön alakulhat ki átmeneti jelleggel elszórtan futó zápor, zivatar. A keleties szél időnként feltámadhat, zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Délután 29-35 fok várható.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra elsőfokú riasztást adott ki vasárnapra zivatar miatt. Ezzel együtt elsőfokú hőségriadó lesz a következő megyékben: Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Tolna megye.

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett az ország nagy részén számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, helyenként jelentősebb mennyiség eshet. A délkeleti, keleti szél helyenként feltámadhat, zivatar környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Meleg marad az idő, 28-34 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden a napos idő mellett elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon és északon számíthatunk zivatarok kialakulására. Helyenként felélénkül a délkeleti szél. Délután 28-34 fok valószínű– írja az Időkép.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?