INSIDER

Nem mindennapi levelet kaptak a magyar mentők a szegedi fiatalembertől, ez állt benne

A férfi múlt héten lett rosszul, de hála a Szegedi Mentőszolgálat munkatársainak, nem csak az egészsége jött rendbe, hanem új célt is talált.
  • Szerző: ripost

Szívhez szóló sorokkal köszönte meg egy magyar fiatalember, hogy a Szegedi Mentőszolgálat munkatársai a segítségére siettek. P. Soma múlt kedden lett rosszul, nehézlégzésre és mellkasi fájdalmakra panaszkodott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A mentősök gyors kiérkezésének és szakszerű ellátásának hála a férfi állapota javult, ám a sokk miatt akkor elfelejtette megköszönni nekik az emberségüket, segítőkészségüket.

mentőszolgálat

Fiatalembert inspiráltak az Országos Mentőszolgálat munkatársai
Fotó: Országos Mentőszolgálat

Most egy megható levélben árulta el, mennyit jelentett neki, hogy olyan profin álltak hozzá a mentősök.

„Sajnos a sokk miatt (mivel még nem volt szerencsére ilyenben részem, hogy az Önök hivatását ”betegként„ éljem meg) elmaradt, hogy megköszönjem két fiatal kollégájuknak a nyugtatást, ellátást, és azt a precizitást, ahogy egy ellátásra szoruló személyhez állnak. Kérem Önöket, hogy továbbítsák a Szegedi Mentőszolgálat felé: nem szeretném, hogy azt higgye a két Mentő Úr, hogy nem szerettem volna megköszönni” – fogalmazott P. Soma a levélben, amit az Országos Mentőszolgálat tett közzé.

A fiatalember a levél második felében arról ír, hogy a nem túl örömteli rosszullét új célt adott az életének: könnyen lehet, hogy a mentősök emberséges és szakszerű ápolása miatt ő is kitanulja ezt a szép hivatást.

„Az is megfordult bennem, így 28 évesen, hogy nagy valószínűséggel elkezdem én is eltanulni ezt a hivatást, s ha ez így lesz, az Miattuk fog történni. Még egyszer köszönöm szépen, a diszpécsereknek is!Remélem minél kevesebb esetük lesz, ám azt is ilyen emberségesen kezelik! Tisztelettel: P. Soma” – zárta a levelét a hálás páciens.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?