INSIDER

Orosz Bernadett kálváriája: döbbenetes műtéteken esett át a bántalmazott édesanya

Orosz Bernadettnek már örökre együtt kell élnie a fájdalommal, de öt beavatkozás után végre visszakapta a régi arcát, bár két műtét még hátravan.
  • Szerző: ripost

Orosz Bernadett neve két évvel ezelőtt vált ismertté, amikor a többgyermekes anyukát csaknem agyonverte a volt párja, az egykori alezredes.

A gyönyörű nő arca a felismerhetetlenségig eltorzult, ami nem csak esztétikai, de egészségügyi gondokat okozott a többszörösen traumatizált asszonynál.

„Egy héttel az aljas bántalmazás után egy életmentő beavatkozást hajtottak végre, amelynek során egy agyhártyagyulladást is okozható vérömlenyt távolítottak el az orromból. Abszolút nem kaptam levegőt, ezért is volt szükség az operációra. Az orrcsont-, és orrsövénytörés miatt sajnos hajlamos lettem az arcüreg gyulladásra” – emlékezett vissza a Blikknek Bernadett.

Orosz Bernadett

Orosz Bernadett megannyi testi és lelki traumán ment keresztül
Fotó: Bors / Czerkl_Gábor

A hatgyermekes édesanya összesen öt műtéten esett át az utóbbi két évben, kettő még hátravan.

„Az év elején egy arcrekonstrukciós műtétet végeztek rajtam, az arcom szimmetriáját próbálták helyre hozni. Ekkor részben rendeződött az érzékkiesés, de még mindig nem teljes mértékben. A többórás plasztikai beavatkozás után olyan borzasztó érzések fogtak el, amiket a megverésem után éreztem. A hajam véres volt, az arcom pedig bedagadt. Újraéltem a fájdalmakat. Sajnos az orrüregben havonta egy véres, gennyes váladék termelődik, amit még mindig nem tudtak megszüntetni. A jobb szemem idegkárosodást szenvedett a bántalmazás során, ezért a közelmúltban a jobb szememet is megműtötték. Sokáig stagnált az állapotom, de nemrég sajnos hirtelen nagyon megromlott. Ekkor műlencsét ültettek be a jobb szemembe.”

Bernadett külön-külön már sosem lesz képes látni a szemeivel, és a frontváltozás is erős orrcsonti fájdalommal jár nála, a homlokán és a szeme alatt hematómák, vérömlenyek maradtak a bántalmazások után.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Íme a trükk: így nem reped ki a bejgli!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?