INSIDER

Óriási veszélyt rejt a mai időjárás

Ezúttal úgy tűnik, hogy a viharok elkerülik az országot, verőfényes napsütésre, kellemes nyári melegre számíthatunk az előrejelzések szerint. Ám ezzel együtt az UV sugárzás is extrém magas lesz. 11 és 16 óra között nem érdemes a napon tartózkodni, de ha mégis, gondoskodjunk bőrünk védelméről.
  • Szerző: Ripost

Folytatódik a meleg, nyári idő, 30 fok körüli maximumokkal – írja a köpönyeg.hu.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Elszórtan alakul ki zápor, néhol zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. 27 és 32 fok közötti értékeket mérhetünk, pár fokkal enyhül a kánikula.

Fotó: 123rf

Dr. Pukoli Dániel, az oldal orvos szakértője felhívja a figyelmet, hogy az arra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, fáradékonyság, és még mind emellett a fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Kiemeli: a meleg idő leginkább a keringési rendellenességben szenvedőket viselheti meg, náluk vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság alakulhat ki.

Erős lesz az UV sugárzás, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?