INSIDER

Óriási rekordot döntöttek meg a Balatonnál

Óriás tükörpontyot fogott egy férfi hétvégén a Balatonnál és ezzel sikeresen megdöntötte a tavaly májusban felállított rekordot. Az óriási halat a fotózás után visszaengedték a tóba.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A 32 kg-os pontyot Balatonszepezden csalta horogra a férfi. A hal pontos súlya 32,22 kg volt és két szem kagylós bojlit húzott el, amely duplán, 24 mm-es méretben volt felkínálva.

Fotó: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Az új és hivatalos pontyrekord mérlegelésen jelen volt a Balatoni Halgazdálkodás társaságának halőr kollégája is – tudta meg a . A szerencsés horgász ezzel megdöntötte a tavaly májusban beállított legnagyobb 30,125 kg-os ponty rekordját.

Érdekesség, hogy a méretes halat a tó ugyanezen szakaszán emelték ki a Balatonból. Idén októberben is több hatalmas példány került lencsevégre a Balatonnál zajló nemzetközi bojlis versenyeken. Egy 29,175kg-os példányt Balatonmáriafürdőnél, egy 26.10kg-os tőpontyot Szepezden sikerült kifogni és lencsevégre kapni. Miután a nagyra nőtt uszonyost lefotózták és hitelesítették, visszaengedték a tóba, így a bojlis horgászmódszert gyakorló horgászok reménykedhetnek abban, hogy viszontláthatják és pontypaplanra emelhetik a tükörpontyot – írják a Balatoni Halgazdálkodás portálján.

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?