INSIDER

Óriási felhatalmazást kapnak az európai parlamenti képviselők

A Nézőpont Intézet hétvégi előzetes felmérése alapján a FIDESZ-KDNP várhatóan 56 százalékos felhatalmazást kap. A rekord részvételi arány azt jelenti, hogy komoly felhatalmazással képviselhetik Magyarország érdekeit. Végleges eredmények 11 óra után várhatók.
  • Szerző: Ripost

Közzétette hétvégi felmérésének eredményeit a Nézőpont Intézet. Az előzetes, reprezentatív felmérés szerint - amiben a határon túli magyarok szavazatai nincsenek benne - a FIDESZ-KDNP pártszövetség a szavazatok 56 százalékát szerezhette meg. Az MSZP és a DK esetében 10-10 százalékot mértek. A Jobbik valószínűleg veszített a népszerűségéből, mindössze 9 százalékot mértek, a Momentum az előzetes felmérésük alapján szerez mandátumot, a szavazatok 7 százalékát szerezhették meg. Az LMP a felmérés szerint nem jut képviselői helyhez.

A FIDESZ-KDNP eredményvárójában Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke megköszönte a szavazók részvételét, aktivitását.

- Engedjék meg, hogy megköszönjem azokat az imádságokat is, amelyeket Magyarországért elmondtak - tette hozzá.

Hidvéghi Balázs, a FIDESZ kommunikációs igazgatója szintén megköszönte a részvételt mindenkinek, aki felkereste a szavazóhelyiségeket és leadta szavazatát.

- Köszönjük mindazoknak a munkáját is, akik az Országos Választási Bizottságban és a szavazókörökben dolgoztak és lehetővé tették, hogy a választás rendben megtörténjen - tette hozzá. - A magyar emberek megértették, mekkora jelentőséggel bírt ez a szavazás Magyarország és egész Európa jövője szempontjából. 

A tényleges eredményekre este 11 óráig kell várnunk, addig csak előzetes becslések állnak rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?