INSIDER

Óriási dugók várhatóak az egyik legnépszerűbb hazai autópályán

Megkezdődött a felújítás, hónapokig csak egy sáv lesz szabad a Balaton és Horvátország felé az M7-esen!
  • Szerző: Ripost

Megkezdődött a felújítás, hónapokig csak egy sáv lesz szabad a Balaton és Horvátország felé az M7-esen!  Az autópálya fővárosból a Balaton felé vezető oldalát mintegy 20 kilométer hosszúságban felújítják Balatonvilágos és Zamárdi között. A munkák előreláthatólag 210 napig, vagyis a tavasz kezdetéig tartanak majd.  Így az utolsó kánikulai hétvégén nemcsak a Balaton partján lesz nagy tömeg, hanem az úton is: óriási dugók várhatóak az M7-es autópályán.

A hétvégi, hatalmas balatoni forgalom valószínűleg már csak egy sávon mehet: a felújítási munkákhoz elkezdték a munkaterület átvételét. A következő napokban a terelések épülnek ki, most a 102-es és a 111-es kilométerszelvények között, de már Siófok előtt is: a 92-es, 94-es és 100-as kilométernél is javítási munkákat végeznek – tette közzé a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Balaton és Horvátország irányába teljes pályazár lesz, a forgalmat egy sávon átterelik a Budapest felé tartó irányba, így nem csak a Letenye felé, hanem a főváros irányába is dugó várható: egy sávon és a leállósávon haladhat a forgalom. Az említett útszakaszon 60, illetve 80 km/órás sebességkorlátozásra kell számítani. Akik a régi 7-es úton tervezik a Balaton megközelítését, azok is számoljanak nagyobb forgalommal. Indulás előtt érdemes megnézni a friss híreket az Útinform honlapján.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?