INSIDER

Orbán Viktor új gazdaságvédelmi akciótervet jelentett be

Januártól lépnek életbe az újabb intézkedések a családok és a vállalkozások védelme érdekében.
  • Szerző: Ripost

Orbán Viktor új akciótervet jelentett be szombat kora délután Facebook oldalán. A miniszterelnök azt mondta a januárban életbe lépő intézkedésekről, hogy a vírus a munkahelyeket is megtámadta. „Az emberi életek mellett a családokat és a vállalkozásokat is védeni kell” – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy orvosaink és ápolóink jól állják a sarat.

A kormány a gazdaságvédelmi akcióterv kiterjesztéséről döntött, négy pontban. A családok és vállalkozások hitelvisszafizetési moratóriumát változatlan formában július elsejéig meghosszabbítják, automatikusan fog meghosszabbodni, csak annak kell a bankjába bemennie, aki a moratórium ellenére szeretné fizetni tovább.

A járványügyi intézkedések miatt ideiglenesen bezárásra kényszerült vállalkozásokat a kormány decemberben és januárban a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatja. A járulékfizetés elengedését és bértámogatást kiterjesztik a szünetelni kényszerülő magántulajdonú buszos vállalkozásokra is.

A kis és középvállalkozások valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január elsejétől a felére csökkentik.

A 25 ezer fő alatti települések a kormánytól támogatást kapnak, a nagyobb önkormányzatok helyzetét egyenként tekintik át.

Negyedszer a gyereket nevelő és váró családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3 százalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik, ebből 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás, ami a felújítás végével vehető igénybe és automatikusan csökkenti a hitel összegét.

„Ezeket a döntéseket hoztuk. És jó okkal bízhatunk abban, hogy sok százezer munkahelyet sikerült megmenteni. Ha egyszer sikerült, újra sikerülni fog! – zárt a miniszterelnök.

COVID 2/39. A legújabb gazdaságvédelmi intézkedések. Nekünk minden élet és minden munkahely számít // Latest economy protection measures. Every life and every job matters to us

COVID 2/39. A legújabb gazdaságvédelmi intézkedések. Nekünk minden élet és minden munkahely számít // Latest economy protection measures. Every life and every job matters to us

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. december 19., szombat

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?