INSIDER

Orbán Viktor: Nem béníthat meg bennünket újra a vírus! – videó

Orbán Viktor az operatív törzs szombati ülése után összegezte a döntéseket.
  • Szerző: Ripost

„Erős reggel volt” – kezdte a Facebookra feltöltött videóját Orbán Viktor, aki összegezte, miről tárgyaltak szombaton, az egészségügyi védekezést tekintette át az operatív törzs.

„Az egészségügy fölkészült a járvány következő hullámának kezelésére, több mint 10 ezer szabad ágyunk van, ha romlana a helyzet. A lélegeztetőgépek rendben vannak, a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre. Ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a vírust” – mondta a miniszterelnök, aki hozzátette, a szerdai kormányülésre készítettek elő jó néhány döntést. Ezek közül az egyik a maszkviselésre irányul, szankcionálni fogják, ha az emberek nem viselik a védőeszközt.

Elmondta azt is, hogy az iskolákat tudjuk üzemeltetni, eddig 3 iskolát és 16 óvodát kellett bezárni, a többi helyen az oktatás a megszokott rend szerint zajlik. Az változni fog, hogy október 1-jétől az iskolába lépés előtt kötelező testhőmérséklet-mérés lesz.

„Közel vagyunk ahhoz, hogy a tesztek hatósági árát meg tudjuk határozni, tehát hatósági árasak lesznek a tesztek, hogy hány forintot jelent ez, arról a szerdai kormányülésen döntünk majd. Az influenza elleni védőoltást, amelyet önkéntesen lehet kérni, ingyenessé tudjuk tenni” – mondta.

Orbán Viktor az operatív törzs ülése után a gazdasági szakemberekkel találkozott. Mint mondta, „a védekezés egyik célja, hogy az embereket mentsük, a másik az, hogy megvédjük Magyarország működőképességét, nem béníthat meg minket újra a vírus”.

8:26. Az operatív törzs ülése után. Nem béníthat meg bennünket újra a vírus!

8:26. Az operatív törzs ülése után. Nem béníthat meg bennünket újra a vírus!

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. szeptember 12., szombat

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?