Létrehozva: 2018.09.17.

Orbán Viktor: Nem adjuk át a "kapukulcsokat"

A miniszterelnök napirend elõtti felszólalásával kezdõdött az Országgyûlés õszi ülésszaka. Arról is beszélt, hogy a bevándorlás kérdése elsõrendû nemzeti ügy. A kormányfõ továbbá nyomatékosította, hogy a határõrizet jogáról a magyar kormány nem mond le.

A miniszterelnök beszámolt arról, hogy 2010-hez képest az idei évre 800 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, hatszázezren a magángazdaságban helyezkedtek el. 65 hónapja, több mint öt éve folyamatosan nőnek a bérek. Elmondta, 2018 második negyedévében 4,8 százalékkal, az unió átlagának kétszeresével nőtt a magyar gazdaság, és a jövőben is tartják azt a vállalásukat, hogy úgy kormányoznak: Magyarországon egyre jobban megérje dolgozni és gyermeket vállalni. Mint fogalmazott: „eddig is családközpontú politikát folytattunk. Ami eddig történt szükséges, de nem elégséges feltétele a megmaradásunknak. Újabb és újabb kezdeményezésekre van szükség, ezért a kormány hamarosan nemzeti konzultációt indít.”

A jövő legfontosabb kérdése a migráció lesz

2019 májusában európai parlamenti (EP-) választások lesznek. A miniszterelnök szerint a jelenlegi európai elit ekkor távozni fog. „Épp ideje” – jelezte. Nem tudták Európán belül tartani az Egyesült Királyságot, a migránsokat pedig nem tudták az Európai Unión (EU) kívül tartani. Mindkettő súlyos, történelmi hiba – húzta alá a miniszterelnök.

Hozzátette: a jövő legfontosabb kérdése a migráció lesz. Ennek megfelelően a politikai erők Európában két táborra oszlanak. Bevándorlást támogatókra és azt ellenzőkre. Ez ma fontosabb, mint a pártszimpátiák, így ez ma felülírja a hagyományos pártszerkezeteket – fogalmazott a kormányfő.

 

Támadják a bevándorlásellenes erőket

A bevándorlásellenes erők közül kiemelkedik Olaszország, Ausztria, Lengyelország és Magyarország. Ez a négy ország folyamatos támadások alatt áll. Nem telik el úgy nap az európai politikában, hogy valaki „ne kapna a lábszárunk után” – fogalmazott a miniszterelnök. Támadnak a bevándorláspárti brüsszeli bürokraták és a bevándorláspárti nemzeti kormányok is. Ezt a négy országot támadják a Soros-féle hálózat lőállásaiból, a globális elit is és számos európai politikus és ország vezetője is – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Kiemelte: Magyarországot és Lengyelországot jogállamisági eljárásnak nevezett brüsszeli büntetőakciókkal akarják gyengíteni, Olaszországban a kulcsszerepet játszó belügyminisztert akarják eltávolítani, Ausztriával szemben pedig a politika tömeggravitációjának erejét vetik be – mondta a miniszterelnök.

A bevándorlás nem pártkérdés

A miniszterelnök szerint a bevándorlás és a migránsinvázió nem pártkérdés, hanem elsőrendű nemzeti ügy, amely felüláll a párttaktikai megfontolásokon. Ezért Magyarország szolidáris minden bevándorlásellenes kormánnyal, legyen bármilyen is a pártösszetétele.

Az Európai Parlament Magyarországról szóló jelentése és annak időzítése is ebbe az összefüggésbe illeszkedik – fogalmazott a miniszterelnök. Kibontakozott egy vita arról, hogy a Sargentini-jelentés Magyarországról vagy a magyar kormányról szól. A dokumentum Magyarország ellen íródott és nem a magyar kormány ellen – folytatta Orbán Viktor, megjegyezve: a szöveg abszurd elemet tartalmaz, többek között a magyarországi antiszemitizmusról. A modern antiszemitizmus európai központja éppen Brüsszelben van, onnan finanszírozzák az Izrael-ellenes politikai akciókat - hangoztatta.

Nem leszünk bevándorlóország

Magyarországot azért támadják, mert a magyar emberek döntöttek, nem leszünk bevándorlóország.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: két csatát már megvívtunk. Az elsőt akkor, amikor az illegális bevándorlók nagy hulláma elérte Európát 2015-ben. Brüsszel akkor feltette a kezét és azt mondták nem lehet megállítani az illegális bevándorlást.

Magyarország akkor a kerítést megépítve bebizonyította, hogy ezt meg lehet állítani, ha van elég akarat és elszántság – hívta figyelmet a miniszterelnök.

A másik vita a kötelező betelepítési kvóta kapcsán ütött ki. A magyar emberek azonban elmondták, hogy nem kérnek a kötelező kvótából. Az egyértelmű kiállás következménye az lett, hogy egyre többen osztják a magyar álláspontot.

 

Megvédtük határainkat, világossá tettük kikkel akarunk együtt élni és kivel nem

– emelte ki Orbán Viktor.

A határőrizet jogáról nem mondunk le

A bevándorláspártiak el akarják venni Magyarországtól a határvédelem jogát – jelentette ki a miniszterelnök. Üdvözlendőnek nevezte Orbán Viktor, hogy az EU a kvóták helyett a határvédelemre fordítja tekintetét. Helyes, hogy megerősítjük határaink védelmét és az is, ha segítjük azokat, akik nem tudják megfelelően megvédeni hazájukat. Az azonban nem helyes, ha tőlünk el akarják venni a határvédelem jogát, és helyettünk Brüsszel akarja irányítani a magyar határ védelmét, leszögezte a „kapukulcsokat” nem adjuk – hangsúlyozta Orbán Viktor.

 

Nem engedjük, hogy a határőrizet jogából bárki akár egy jottányit is elvegyen.

Hozzátéve: a határvédelemhez jobban értünk, mint bárki Brüsszelben.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: Brüsszelben most sem arról beszélnek, hogy minden eszközzel meg kell védeni az unió határait, hanem „portaszolgálatot” akarnak létesíteni; nem megállítani, hanem menedzselni akarják a bevándorlást.

Kijelentette: hazánk nem átjáróház és nem is gyűjtőtábor; ha keveredni akarnánk más kultúrákkal, civilizációkkal, akkor erről mi konzultálunk és határozunk, de ettől az ötlettől eltanácsolná a magyar embereket.

 

 

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péteren és a rikácsoló sorozatszínészen röhög az internet - mémek

origo.hu

Alig takarja valami Tolvai Reni hatalmas melleit

borsonline.hu

Ezt látni kell, Lionel Messi fia őrületet okozott – videó

magyarnemzet.hu

Guardiola úgy beszélt a Realról, hogy arra Madridban is felkapják a fejüket

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

mandiner.hu

Megszólalt a belga miniszterelnök: Elfogadhatatlan, ami ma történt, a brüsszeli polgármester alkotmányellenesen cselekedett

origo.hu

Szexképek kerültek fel az internetre Taylor Swiftről

ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

ripost.hu

Már tisztán látszik, gigantikus aszteroida száguld a Föld felé

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

"Megb@szlak!" - Kilométereken át üldözte a rémült tinit a dorogi rém

INSIDER

Cigarettáért indult Norbert, később már csak a holttestét találták meg

INSIDER

"Semmijük nem maradt" - cigicsikk miatt éghetett le egy házaspár lakása Kaposváron

INSIDER

Orbán: mindenkinek az uniós határokon kívül kell maradnia, amíg menekültügyi kérelmét elbírálják