Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.09.26.

Orbán Viktor: minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez Magyarországon

Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésről a Facebook-oldalára szombat reggel feltöltött videóban.

A miniszterelnök az operatív törzs reggeli ülése után kiemelte: a koronavírus-járvány második hulláma nagy lendülettel megindult Magyarországon is.

Emlékeztetett arra, hogy az operatív törzs ülésein rendszeresen áttekintik a kórházi kapacitásokat, vagyis azt, hogy van-e elegendő ágy, eszköz, lélegeztetőgép, orvos és személyzet.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A szombati ülésen azt a tájékoztatást kapta – tette hozzá -, hogy ezek közül minden rendelkezésre áll, és bár vannak „lezsírozott” járványkórház-kapacitások is, ezeknek a megnyitása most még nem szükséges.

A betegek száma valószínűleg emelkedni fog, „és valamikor ezeket meg kell nyitnunk, de egyelőre biztonságos mennyiségű tartalékkal rendelkezünk” – mondta Orbán Viktor.

 

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni - mondta szombaton a közmédiának az országos tisztifőorvos, aki az Operatív Törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.

Látható, hogy már a közösségi terjedés a jellemző – fogalmazott Müller Cecília, alapvető szabálynak nevezve, hogy az emberek bárhová csak egészségesen menjenek. Arra kérte az időseket, hogy magukra is vigyázzanak. Kerüljék a zsúfolt helyeket; ha korán vásárolnak be, már sokat tettek a saját érdekükben. A szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni. Nagyon szeretnénk elkerülni a szigorításokat – jelentette ki az országos tisztifőorvos. Hozzátette, hogy mindenki élni akarja a megszokott életét. Ugyanakkor megjegyezte, hogy természetesen létezik egy eljárásrend, vannak tervek különböző esetekre. Müller Cecília hangsúlyozta, hogy javasolt sokat tartózkodni a szabadban a pandémia idején, a sportolás jót tesz. Ugyanakkor azt mondta, hogy a romló időjárás miatt az emberek fokozottan „beszorulnak” a szűk terekbe, ezért komolyan kell venni a maszk használatát. Hétvégén többen el tudnak menni moziba, szórakozóhelyre, üzletbe. Ahol nem tartható a másfél méteres távolság, fontos a maszkhasználat, amelyet sok helyen jogszabály is előír. Senki nem tudhatja, hogy hordozza-e a vírust tünetmentesen, ezért lényeges az óvintézkedések betartása. A tisztifőorvos jelezte, hogy fontos vigyázni azokra, akiknél magas a kockázata annak, hogy súlyosan, akár halált okozva zajlana le a fertőzés. Müller Cecília közölte, hogy a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, amely a pandémia felszálló ágában van. Hozzáfűzte, hogy egyre nő a kórházban ápolt emberek száma: már 589-en szorulnak kezelésre.
Meghalt 12 beteg, az aktív fertőzöttek száma 17 248 fő, írja a kormányzati tájékoztató portál.
950 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 23 077 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma, írja a portál. Meghalt 12 beteg, így az áldozatok száma 730 főre emelkedett, 5099-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 17 248 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az áldozatok 55%-a, a gyógyultak 39%-a budapesti. 589 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 36-an vannak lélegeztetőgépen. Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb háborúpárti ország támogatja Macron világháborús terveit

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

magyarnemzet.hu

Liu Shaolin már másképp látja a magyarokat, kínaiként kevesebb lehetőséget kap

ripost.hu

Folyton beesik a piskótád teteje? Ez lehet a baj

magyarnemzet.hu

Menekülnek az emberek Budapestről, mutatjuk, merre mennek

ripost.hu

Váratlan fordulat: fontos elhatározásra jutott Katalin hercegné

travelo.hu

Varázslényekkel nyit az új témapark ebben a nagyvárosban

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Megsúgták az égiek, 3 csillagjegy végre készen áll egy kapcsolatra!

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ha a második világháborúban megőrizzük a szuverenitásunkat, kevesebbet szenvedett volna hazánk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Egy 39 éves nő megvert két kalauzt a vonaton, majd megharapott egy rendőrt

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Rémes, mit hozott Sándor, de még durvább, amit Józseftől és Benedektől kapunk

INSIDER

Féltékenységből gyújtotta fel barátját egy férfi Budapesten

INSIDER

Jó hír a nyugdíjasoknak: újabb kedvezmény érkezik

INSIDER

"Senkinek sem kívánom ezt a fájdalmat" – horrorbaleset helyszínén történt újabb tragédia Csótnál