INSIDER

Orbán Viktor fontos megbeszéléseken van túl

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével és uniós miniszterelnök kollégáival tárgyalt, több fontos témáról is.
  • Szerző: Ripost

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délelőtt Charles Michellel, az Európai Tanács (EiT) elnökével, valamint a holland és a lett kormányfővel tárgyalt a jövő heti brüsszeli EU-csúcs előkészítése keretében – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budapest, 2021. május 20.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ videokonferencián vesz részt a Karmelita kolostorban 2021. május 20-án. A miniszterelnök Charles Michellel, az Európai Tanács (EiT) elnökével, valamint a holland és a lett kormányfõvel tárgyalt a jövõ heti brüsszeli EU-csúcs elõkészítése keretében.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A videokonferencián áttekintették a május 24-25-i uniós csúcstalálkozó témáit; a klímapolitika területén a nemzeti kibocsátás-csökkentési célokkal kapcsolatos nyitott kérdéseket, a koronavírus-járvány terén pedig a vakcinaellátás, az oltási programok és a védettségi igazolások ügyét.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint beszéltek az EU-csúcs napirendjén szereplő külpolitikai kérdésekről is: az EU-Oroszország kapcsolatrendszer stratégiai megközelítéséről és a Brexit-megállapodások végrehajtásának állásáról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?