Létrehozva: 2020.11.06.

Orbán Viktor: Látszik az alagút vége, 90 napon belül lesz vakcina

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott, miután részt vett az Operatív törzs ülésén. Elmondta: három hónapon belül meglehet a vakcina, a bécsi terror kapcsán pedig kijelentette: Magyarország nem lép a bevándorlás csapdájába.

Orbán Viktor a beszélgetés elején elmondta, hogy az Operatív törzs reggelente áttekinti a helyzetet. A legfontosabb, hogy mi lesz. November 21-én kell majd 2240 intenzív ágy.

„Ameddig csak lehet nem zárjuk be az iskolákat”

Várhatóan hamarosan döntés születik a halasztható műtétek elhalasztásáról. A meghaltak átlagéletkora 76,1 év – mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint ez azt mutatja, hogy a fiatalok ne keverjék össze az egészségügyi állapotukat az idősekével. „A szüleink nem pótolhatók – tette hozzá. A hazai 3200 hazai településből 700 olyan hely van, ahol nem jelent meg a fertőzés. 7 iskolában nincs oktatás, 23 iskolában távoktatás van, és 78 iskolában vegyes oktatás van. Ameddig csak lehet nem zárjuk be az iskolákat” – mondta a kormányfő.

„Több dolgot kell mérlegelni az iskolák esetleges bezárása során” – mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint ő nem akarja ijesztegetni a magyarokat, őszintén kell beszélni. A helyzet súlyos, de tudjuk kezelni a szituációt. Elmondta, hogy

a nyáron felkészültünk, így ha most betartjuk a szabályokat, akkor együtt sikerülni fog.

Fotó: Facebook

Orbán Viktor közölte, hogy hétfő óta javult a maszkviselési hajlandóság. Folyamatosak az ellenőrzések országszerte, és mindent bezárnak, ha nem tartják be a szabályokat. Mindezek ellenére láthatóan mindenki betartja a szabályokat. „Komolyan kell venni ezeket a szabályokat” – tette hozzá.

„A teljes embert kell nézni, így az egészség és a gazdaság egyformán fontos” – mondta a kormányfő. „Két hétig tartott a maszkviselés szigorításáról szóló vita, és két hét után nem szavazta meg az ellenzék a szigorítást. Ennek így nincs értelme” – mondta a kormányfő. „A parlamentet kikerülhetetlennek tartom, de vannak esetek, amikor gyors döntésekre van szükség. Természetesen a következő hetekben is ülésezni fog a parlament a 90 napos rendkívüli jogrendi időszakban.”

Már látszik az alagút vége

Most látszik az alagút vége, mivel egyre megbízhatóbb információk vannak a vakcinákról, és 90 nap múlva lesz valamilyen vakcina – mondta a kormányfő.

A bevándorlás nem megoldás

Orbán Viktor a bécsi terrortámadásról azt mondta, hogy ezek a merényletek figyelmeztető lövések. „A kormánynak most egyszerre kell döntenie járványügyi kérdésekben, és arról, hogy a TEK-nek az osztrák határra kell vonulnia. Mindent megtettem, és elmondtam, hogy Európában vegyék le a szemellenzőt. Európa jövőjének az ügyében a bevándorlás nem megoldás, hanem a probléma forrása lesz. Magyarország nem szeretne belépni ebbe a csapdába.”

A kormányfő közölte, hogy Brüsszel megtámadta azt a magyar szabályozást, miszerint a menedékkérelmeket a magyar nagykövetségeken lehet beadni az országhatáron kívül. Orbán Viktor szólt arról is, hogy ennek az országnak a kultúrája keresztény, és nem tűri az erőszakot. Ez a kultúra rendezi be az országot, és tudunk biztonságban élni – tette hozzá.

„Már túl vagyok azon, hogy ki-hol, mit mond Magyarországról, és Soros György tenyeréből etetett újságírók és politikusok, mit mondanak. Soros György négy éve leírta, hogy aki nem enged be migránsokat, az nem kaphat uniós forrást”

- mondta a kormányfő.

Trump elnök Magyarország barátja

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egy ilyen választás után akárki is lesz az amerikai elnök, az nem tehet majd magas erkölcsi kijelentéseket. „Az a helyzet, hogy Trump elnök Magyarország barátja, és mi nem akarunk politikai ítészek lenni. A magyar-amerikai kapcsolatok a valaha volt legjobb állapotba kerültek.” Orbán Viktor közölte, hogy 1700 amerikai vállalat működik itthon, és több mint 100 ezer embernek ad munkát.

„Az amerikaiak dolga, hogy ki kormányozza az ő országukat, míg az, hogy ki kormányozza Magyarországot, az pedig a magyarok dolga” – zárta a kormányfő.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sírt és székeket rugdosva tombolt az NBA szupersztárja - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

vg.hu

Ezt a moszkvai terrortámadásért – feliratozott rakétákkal lövik az ukránokat az oroszok

life.hu

Ezek a legveszélyesebb csillagjegyek

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

ripost.hu

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

"El sem hiszem, szinte most született" – SMA Tomika iskolás lett

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó

INSIDER

84 ezret fizetett a 4 ezres ebédért - keresik a szigetszentmiklósi étterem pórul járt vendégét

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin