INSIDER

Orbán: a "Stop Soros" törvénycsomag új helyzetet teremt

A három elemből álló új migrációs törvénycsomag új helyzetet teremt, mindenki, így Soros György is eldöntheti, hogy mit csinál: abbahagyja vagy folytatja az illegális migráció szervezését, támogatását - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában a kormányzat által "Stop Soros" névvel illetett tervezetről.
  • Szerző: F.G.

Orbán Viktor a 180 percben arról beszélt: Soros György nyíltan el szokta mondani, hogy rengeteg pénzt fordít a migráció támogatására. Korábban tervét nyilvánosan is hirdette.

„Rengeteg pénzt ad azoknak, akik a migrációt szervezik. Lesz egy új jogszabály, Soros György eldöntheti, hogy folytatja-e ezt a tevékenységet vagy sem, de a jogszabály rá is vonatkozni fog”

– mondta a miniszterelnök, hozzátéve: külön regisztrálásra kerülnek „a civil, vagy inkább álcivil szervezetek, külön bevallást kell készíteniük, amit nagyítóval fogunk vizsgálni. Adót vetünk majd ki rájuk”.

Orbán Viktor elmondta, hogy magyar nézőpontból nem számít, hogy az unió vagy Soros György finanszírozza a civil szervezeteket, az viszont számít, hogy olyan célokat támogatnak, amelyek ellentétesek a magyar emberek álláspontjával. Hozzátette: a pénzt annak forrása szempontjából nem logikus megkülönböztetni.

Mindenkit távol kell tartani Magyarországtól, aki a magyar emberek érdekeivel ellentétes cselekedetet folytat – szögezte le.

A miniszterelnök szerint a migráció marad az elkövetkező tíz év legfontosabb kérdése Magyarországon és az unióban is.

Magyarország migrációs politikája változatlan: nem akarunk bevándorlóországgá válni és a kvótákat elutasítjuk.

A nemzetközi menekültügyi egyezmények alapján részesült oltalomban 1300 fő. Orbán Viktor elmondta, hogy főként kiskorúakról és nőkről van szó és jelen pillanatban 491 fő van őrzött és nem őrzött szálláshelyen hazánkban oltalom alatt.

Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott a miniszterelnök, hogy ezek az emberek abban különböznek a migránsoktól, hogy „illedelmesen bekopogtattak az ajtón”, nem pedig letarolták az országot. Hozzátette, csupán átmeneti oltalmat kaptak, ami azt jelenti, hogy amennyiben már nem szorulnak védelemre, vissza kell térniük hazájukba. Sosem lesznek magyar állampolgárok – jelentette ki.

 

És ezeket olvastad már?