INSIDER

Orbán: A baloldal be akarja hozni a migránsokat

Készek vagyunk segíteni Olaszországnak, ha meg akarják védeni a határokat – mondta Orbán Viktor az Olasz Testvérek római párttalálkozóján.
  • Szerző: Ripost

„Olaszország nagyobb, népesebb, és az olasz nyelvet – ellentétben a magyarral – az egész világon ismerik, úgyhogy azon gondolkodom, miért érdekli az olaszokat egyáltalán Magyarország” – kezdte beszédét Orbán Viktor az olasz jobboldali párt, a Fratelli d'Italia (Olasz Testvérek) római rendezvényén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

A magyar miniszterelnök ezután szemléltette a két ország közötti kapcsolatot, megemlítve, hogy az olaszok egyik kedvenc kávéját, az Illyt, amelyet egy Magyarországról kivándorolt család alapított, majd megemlítette a Ragazzi di Buda című 56-os olasz dalt, amelyet – amint szóba hozta – felállva és tapsolva kezdett énekelni az egész csarnok, beleértve az Orbánt meghívó párt elnökét, Giorgia Melonit is.

„Mi, magyarok, közel 50 évet töltöttünk orosz megszállás, kommunista elnyomás alatt. És az olaszok egy gyönyörű dalt írtak az 56-os forradalomról” – mondta.

Meloni korábban azt mondta, azért hívta meg Orbánt, mert „modellnek” tartja a visegrádi országokat, és köztük mindenekelőtt Magyarországot.

„Megmutatják, hogyan lehet Európában felemelt fővel tagállamnak lenni, miként lehet Európában erősnek megmaradni saját identitásunk, határaink, vállalkozásaink, családjaink védelmével” – magyarázta Meloni.

Magyarországon kereszténydemokrata államot építettek fel

„Magyarország 2010-ben olyan állammodellt hozott létre, amelyet Brüsszelből erősen támadtak” – folytatta beszédét Orbán.

Fiatalként, 84 és 90 között a kommunizmus ellen küzdöttem a diáktársaimmal. Valakik Brüsszelből nekünk akarnak leckét adni a demokráciáról. Miközben ők készen kapták a demokráciát. Mi meg megküzdöttünk érte – mondta.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Magyarországon az elmúlt években kidolgoztak egy politika- és államelméleti modellt, felépítették a kereszténydemokrata államot – mondta Orbán Viktor. A kormányfő kiemelte: ez a modell működik és sikeres, a politikai siker nyilvánvaló, hiszen háromszor egymás után kétharmados többséggel nyerték meg a parlamenti választást. A gazdasági életben is meghozta az eredményt – tette hozzá. Kifejtette: három pillérre épül ez a modell, ezek a család, a nemzet és a keresztény szabadság.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az olyan gondolkodásúak, mint „mi Magyarországon és itt Olaszországban”, kisebbségben vagyunk az európai politikai elitben, de többségben a nép és az emberek között.

Az ellenfeleink nagyok, gazdagok erősek és jól szervezettek, ezért nekünk igazságtalanul nehéz harcot kell vívnunk a jó ügyért – mondta.

Ha Olaszország dönt, mi segítünk

„Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék” – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő felszólalásában Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek válaszolt, aki az eseményen korábban azt mondta: a visegrádi országok nem segítenek Olaszországnak a migrációs politikában.

Orbán Viktor közölte: abban viszont nem tud segíteni Magyarország, hogy bárhonnan a területére migránsokat hozzanak be.

A miniszterelnök kitért rá: több nyugat-európai vezető szerint ha a keresztény többség mellé beengednek attól különböző tömegeket, új társadalom jön létre az összekeveredésből, és magasabb minőségű társadalom alakul ki. Közép-Európa azonban nem így gondolja, mert ebből nem lesz integráció, nem együtt, hanem egymás mellett fogunk élni – mondta.

„Már a migrációs válság legelején lehetett tudni, hogy 10 migránsból 9 nem menekült, hanem gazdasági migráns. De a baloldalnak van egy szellemi koncepciója, amelynek szolgálatában felhasználja a migrációt: az a célja, hogy Európa hagyja maga mögött a nemzetet és a keresztény életet, és lépjen át egy posztkeresztény korszakba” – vélekedett.

A baloldalnak érdekeltsége van a migrációban, mert a baloldal valójában szavazókat importál, amikor behozza a migránsokat.

„Azt gondolják, a migránsok sosem fognak egy keresztény alapokon álló politikát támogatni, és ha sokan jönnek, lecsökken, majd megszűnik az esélye, hogy Európában keresztény alapokra politikát építve lehessen többséget szerezni” – vélekedett.

A miniszterelnök úgy vélte, az is azt mutatja, hogy a baloldali politikusok be akarják hozni a migránsokat, hogy újra napirenden van az elosztási kvóta kérdése.

Minden népnek joga van eldönteni, kivel akar együtt élni, és ha egy nép úgy dönt, hogy nem akar multikulturális társadalmat, a demokráciában ehhez joga van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?