INSIDER

Órákon át tartotta magát derékszíjával a balesetet szenvedett sofőr

Hét óra pokol – ez jutott szombaton a 60 éves K. Lajosnak. Éppen a lányától tartott hazafelé, amikor Mélykút közelében az autójával egy mély vízelvezető árokba borult, lába beszorult az ülés alá, így nem tudott segítséget kérni.
címkék:

Nem sejtette a Szegeden élő K. Lajos, amikor szombat reggel elbúcsúzott a lányától, hogy aznap már nem jut haza. Mélykút közelében elvesztette uralmát az autója fölött, megcsúszott és fejjel lefelé egy mély árokba borult. Órákon keresztül hiába várta, hogy megmentsék az életét, a magas dombok miatt nem látták meg, csak délután. A -nak a férfi rokona és a Bácsalmási Önkéntes Tűzoltóság megbízott parancsnoka mondta el, mi történt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

- Mi 14:45-kor kaptuk a riasztást

– kezdte Fritz Ferenc, a Bácsalmási Önkéntes Tűzoltóság megbízott parancsnoka.

– Az összetört, felborult autót egyáltalán nem lehetett látni az útról. A túloldalon fut a vasútvonal, de a vonaton utazók sem vehették észre, hiszen a pálya éppen ott elkanyarodik. Egy kisteherautó sofőrje vette észre véletlenül, ő tett bejelentést. Amikor kiérkeztünk, Lajos magánál volt. Ő mondta, hogy nyolc körül történt a baleset. Valószínűleg nem volt bekötve, mert a hátsó ülésre csúszott és beszorult az ülésbe a lába. 5-10 centi víz volt az autóban. Lajos próbált kijönni, betörte az üveget, de a lábát nem tudta kiszabadítani. Telefonálni se tudott. Levette az övét, beakasztotta az első ülés fejtámlájába és azon húzta fel magát, így várta a segítséget.

A tűzoltók a roncs ajtaját nem tudták kinyitni, áramtalanítani sem lehetett az autót, a sérültet feszítővágóval szabadították ki.

- Ahogy kiemeltük, elájult

– folytatta a tűzoltóparancsnok.

- Felhoztuk a hordággyal a meredek domboldalon, majd a mentősök ellátták és kórházba vitték. Kiderült, hogy súlyos fej- és mellkassérülései vannak.

A információi szerint a férfi már jobban van, családja látogatja a kórházban.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?