INSIDER

Önkéntes karantén az idősek otthonában

Beköltöztek az ott dolgozók a járvány idejére.
  • Szerző: Ripost

Példaértékű tettet hajtottak végre a Zselici Rózsakert Idősek Otthonának dolgozói, beköltöztek a koronavírus járvány idejére az intézménybeírja a Bors.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A lap azt is megtudta az otthon vezetőjétől, Tóth- Fonai Györgynétől, hogy különböző településekről járnak be dolgozni az intézménybe, és ráadásul tömegközlekedéssel így bármikor találkozhattak volna vírushordozó emberekkel.

Képünk illusztráció, fotó: pixabay

– Ha a kórokozó bekerülne az intézménybe, nagyon nagy pusztítást végezne. Nálunk 80 évnél idősebb, beteg emberek élnek. Világossá vált, hogy csak úgy tudjuk őket megvédeni, ha vállaljuk a karantént. Se ki, se be, de ez a hivatásunk

– mondta a Borsnak Tóth-Fonai Györgyné, majd hozzátette: egy percig sem gondolkodtak, inkább cselekedtek, hiszen a munkájukat nem lehet többméteres távolságból végezni, fürdetniük, etetniük kell az időseket, így fontos kizárni, hogy kapcsolatba kerüljenek a vírussal.

– Az ételt melegen tartó edényekben szál­lítják, és mielőtt bevinnénk a konyhára, lefertőtlenítjük. A kenyeret, de még a pénzt is mentesítjük a veszélytől, mégpedig úgy, hogy hatvan fokra betesszük a sütőbe.

– mesélte az intézményvezető, és azt is elárulta, hogy a kollégáival mostanában csak az okostelefonok segítségével tartják a kapcsolatot a családjaikkal, hónapokig távol lesznek tőlük.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?