INSIDER

Kihirdették: jutalmat adnak, ha beoltatod magad

Nem csak a koronavírus elleni védettséget nyerhetik az oltással, egy versenyen is győzhetnek a magyar cég dolgozói.
  • Szerző: Ripost

Oltásversenyt hirdetett egy magyarországi cég. A felhívásról készült fotót egy olvasónk juttatta el a szerkesztőségünkhöz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

oltásversenyt hirdetett

Magyarországon az oltás nem kötelező, a cégek sem kötelezhetik a dolgozóikat arra, hogy beoltassák magukat. A Videoton egy motiváló versenyt talált ki, amivel növelheti az oltási kedvet. Nyilván a céljuk a cégen belüli minél nagyobb átoltottság és a dolgozók védelme.

Az oltásverseny a tagvállalatok között zajlik, így egymás között versenyeztetik a tagvállalatokat.

oltásversenyt hirdetett

Fotó: MTI

Nem csak azok a tagvállalatok részesülne díjazásban, akik az első három helyen végeznek. Mindenki jutalmat kap, ahol a dolgozók 90 százaléka megkapta ez első védőoltást.

Folyamatosan oltják az embereket Magyarországon, csak így állítható meg a járvány. A beoltottak száma 4 305 775 fő, közülük 2 503 575 fő már a második oltását is megkapta – írja a koronavirus.gov.hu.

Már több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra és 80% meg is kapta azt. A péntek éjfélig érvényesen regisztrált 16-18 évesek számára május 10-én megnyílik az online időpontfoglaló, amelyről SMS értesítést is kap a több mint 84 ezer jogosult fiatal. Oltásuk csütörtök és jövő hét kedd között lesz Pfizer-vakcinával. A 18 év feletti regisztráltak továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tudnak jelenleg interneten foglalni. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?