INSIDER

Oltási munkacsoport: Nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából

Nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából – reagált a főpolgármester Facebook-bejegyzésére a Koronavírus Sajtóközpont Oltási Munkacsoportja, amely arra kéri Karácsony Gergelyt és a többi baloldali polgármestert, hogy fejezzék be a zavarkeltést.
  • Szerző: Ripost

Ahogy az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján is elhangzott, az oltópontok kijelölése a járványügyi hatóság és az Országos Oltási Munkacsoport hatásköre, nem kampányoló és oltásellenes baloldali polgármestereké – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, 6752 oltópont van kijelölve, amelyből közel 6 ezer jelenleg is működik a háziorvosi rendelőkben és a kórházi oltópontokon. Ettől több aktív oltópontra akkor lesz szükség, ha érkezik elég vakcina ahhoz, hogy tömeges oltást lehessen szervezni – tették hozzá.

Fotó: MTI

A közleményben kiemelték: nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából. A brüsszeli vakcinabeszerzésből továbbra is kevés vakcina érkezik és a hírek szerint a következő hetekben még az ígértnél is kevesebb fog érkezni.

Eddig 3,1 millió adag vakcina érkezett hazánkba, amelynek fele annak köszönhető, hogy a kormány nem várt Brüsszelre, és nemzeti hatáskörben is vásárolt oltóanyagot – írta a Koronavírus Sajtóközpont Oltási Munkacsoportja.

Karácsony Gergely szerdán azt írta a Facebbok-oldalán, hogy továbbra is készen áll új oltópontok kialakítására a főváros más önkormányzatokkal együtt. „Mi kell még, hogy a kormány belássa végre, hogy nem hadakozni kell, hanem együttműködni, nem dölyfösködni, hanem együttérezni” – tette fel a kérdés Karácsony Gergely a járvány halálos áldozatainak számára utalva. Közölte: az együttműködés és az együttérzés azt követelné meg, hogy minden létező és lehetséges segítséget igénybe vegyenek az oltások felgyorsítása, zökkenőmentessé tétele érdekében.

Nemcsak Karácsony, az egész baloldal a kampányolásra használja fel a koronavírus-járványt. Erre reagált a kormány is.

„A kormány nem vesz részt a baloldali pártok parlamenti vitanapján. A kezdeményezést kampányakciónak tartjuk. Ha a baloldali pártok komolyan gondolnák a járvány elleni küzdelmet, akkor felhagynának az oltás elleni kampányukkal.”

„A miniszterelnök a héten személyesen is válaszolt a baloldali pártok kérdéseire, a kormány államtitkárai pedig a napirend előtti viták során adtak tájékoztatást a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb döntésekről és fejleményekről” – írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?