INSIDER

A 10 leggyakoribb oltásellenes tévhitet cáfolja a virológus – kettőt te is biztosan elhittél, még ha nem is vagy vírustagadó

Az elvakult oltástagadóknak egyszerűen magyarázza el a tényeket Fejér Szilárd.
  • Szerző: Ripost

Különös hasonlattal kezdte legújabb bejegyzését Fejér Szilárd, kémikus kutató, erdélyi virológus, aki az oltásellenes jelenséget érthetően elmagyarázza. Egy népszerű számítógépes játékhoz hasonlítja az oltásellenesség miatt kialakult romániai helyzetet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A játék lényege abból áll, hogy lemingeket kell megmentenie a játékosnak.

„Valahogy úgy érzem, képletesen nézve Romániában nagyon elszaporodott a lemmingpopuláció. Naponta emberek ezrei rohannak a vesztükbe azzal, hogy a koronavírus-járvány elleni leghatékonyabb fegyvert, az oltakozást, nem használják, és az őket irányítani próbáló felelős személyek tanácsait álhírekre hivatkozva nem tartják be.” – magyarázza a helyzetet a szemléletes hasonlattal.

A szakember az írja, hogy az elvakult oltástagadókkal nincs amit kezdeni, mert valahol az idiotizmus és a funkcionális analfabetizmus mezsgyéjén bóklásznak, de a bizonytalanok kedvéért, akiket az álhírek tévesztenek meg sorra megcáfolja a leggyakoribb kijelentéseket.

oltásellenes

Fotó: Fotó: Shutterstock

1. “A vakcináknak évek múlva jelentkezik a súlyos mellékhatása.” Ittál már alkoholt? Netán cigizel? Nem furcsa, hogy az oltáskampány elején ugyanez az oltásellenes banda azt hangoztatta, hogy 2 hónap múlva meghalnak a beoltottak, majd ez kitolódott 9 hónapra? Hány beoltott halt meg az elmúlt 9 hónapban a 3 milliárdból?

2. “Hol volt a vírus nyáron?” Az angliai esetszámokat láttad már? Tudod, hogy Angliában sokkal rosszabb az időjárás nyáron, mint nálunk? Tudod, hogy Angliában hamarabb kezdődik az iskola?

3. “A vakcinákkal degeszre keresik magukat a gyógyszergyárak, és azért népszerűsítik, mert kell nekik a pénz.” Tudtad, hogy az Astra Zeneca önköltségi áron értékesíti a vakcinát, mert az oxfordi kutatók ezt a kitételt szabták meg még a fejlesztés elején? Tudod, hogy egy napi intenzív osztályon való teljes ellátás egy személyre 1000 euróba kerül az adófizetőknek? Ki tudod számolni, hogy hány vakcinaadagot lehetett volna beadni annyiból, amennyibe kerül 1700 foglalt ágy az intenzíven egy hónapon keresztül?

4. “A kórházakban azért halnak meg annyian, mert az orvosok nem alkalmazzák a legjobb gyógymódokat, mint pl. Flavia Grosan protokollja, és a lóféregirtó csodagyógyszer, az ivermectin.” Te szoktál enyhe tünetekkel kórházba menni? Vajon náthásokkal vannak tele a sürgősségek? Nem lehet, hogy azért halnak meg annyian, mert olyan súlyos állapotban kerülnek a kórházba, hogy már nem tudnak rajtuk segíteni az orvosok? Vajon tudnál úgy létezni huzamosabb ideig, hogy a tüdőd 95%-a felmondta a szolgálatot?

5. “Aki akarja, oltassa be magát, de engem hagyjanak békén, ha megfertőződök, az az én bajom.” Barlangban élsz-e egyedül? Tudtad, hogy ahhoz, hogy megfertőződj, kell egy másik ember, akitől elkaphatod? És azok a gyerekek, akik meghaltak a fertőzés miatt, kinek köszönhetik a sorsukat?

6. “Mindenki tudja, hogy a természetes immunizálás hatékonyabb, mint a vakcinák, tovább tart a hatása.” Tudtad, hogy a természetes immunizálás azt jelenti, hogy megfertőződsz, és 1% esélyed van, hogy belehaljál? Tudtad, hogy a védőoltás mellékhatásaiba max 0,0001% esélyed van, hogy belehaljál?

7. “A kórházak tele vannak beoltott személyekkel.” Melyik párhuzamos univerzumban? Volt-e olyan nap az elmúlt egy hónapban, amikor kevesebb mint 90%-a a halottaknak volt beoltatlan Romániában? Van olyan ismerősöd, akit beoltottak és belehalt a fertőzésbe?

8. “A beoltott személyek veszélyesebbek, mert mindenhova bemehetnek korlátozások nélkül, és tudtukon kívül terjeszthetik a fertőzést.” Tényleg? Vajon kitől kapták el a beoltott személyek a fertőzést? Csak nem egy beoltatlan populációban kontroll nélkül terjedő vírus miatt fertőződtek meg? Ugyanezek a személyek miért nem fertőződtek meg az előző hullámban? Tudtad, hogy a fertőzéstől való védettség az oltás utáni 4-5 hónapig szokott tartani, de a súlyos megbetegedéstől való védettség sokkal tovább?

9. “A vírus mutációit a védőoltások okozzák, ezért tombol a Delta variáns nálunk.” Komolyan? Mikor is mutatták ki először a Delta variánst? Csak nem 2020 végén? Mikor is indult az oltáskampány? És Indiában?

10. “Vírus mindig is volt, van és lesz.” Pontosan a világon létező körülbelül 100 millió különböző vírusfajtából melyikre gondolsz? Tudtad, hogy valószínűleg egy kezemen meg tudnám számolni, hogy az eredeti SARS-CoV-2 két éve hány embert fertőzött meg összesen? Tudtad, hogy a SARS-CoV-2-nek az ember egy ideális gazdatest? És ha zombivírus lenne, akkor sem mennél oltakozni, mert a zombik agyat esznek, neked meg nincsen? (Zombieland 2 után szabadon)

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókusztekercs: ezentúl csak így készítem!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?