INSIDER

„Újra normális életben reménykedünk” – ezért oltatják be magukat a tinédzserek

Tegnap kezdték el a 16-18 évesek oltását a Pfizer-vakcinával. Budapesten rögtön hatalmas sorok alakultak ki. A Metropol megkérdezte a diákokat, miért kérik az oltást.
  • Szerző: Ripost

Az elmúlt egy év a fiatalok számára sem volt könnyű, online tanórák, kevés személyes találkozásra vagy programra volt módjuk a barátaikkal.... Több mint 90 ezer felelősségteljes tizenéves éppen ezért élt a lehetőséggel, hogy beoltassa magát. A Metropol stábja a Heim Pál Gyermekkórháznál kialakított oltóponton járt. Az oltások gyorsan és gördülékenyen zajlottak, pedig volt, aki korábban érkezett, és volt olyan is, aki elkésett. De pár perc várakozás után mindenki sorra került.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Reggel fél 10-kor még hosszú sor volt, de 30 perccel később már nem volt tolongás, az érkezőket a kapura vigyázó katona útba igazította, és már mehettek is be. Kisebb fennakadást maximum az jelentett, hogy sokan az épület főbejáratánál akartak sorba állni, miközben táblák és nyilak jelezték, hogy az oldalsó bejáratnál kell várakozni. Őket az egészségügyi dolgozók kedélyesen útba igazították.

A Metropol stábja a Heim Pál Gyermekkórháznál kialakított oltóponton járt, ahol a 16-18 éveseket oltották

A Metropol stábja a Heim Pál Gyermekkórháznál kialakított oltóponton járt, ahol a 16-18 éveseket oltották (Fotó: Metropol)

Zsófia (17):

„Én igazából azért kérem a vakcinát, hogy jó nyarunk legyen. Lehessen bárhova menni, akár bulizni, programozni, akár egy moziba. Újra normális életben reménykedünk.”

Bianka (17)

„Nemsokára betöltjük a tizennyolcat, akkor már kelleni fog a védettségi igazolvány. Ezért is jöttünk le, de főleg azért, hogy lehessen programozni. Az osztályban harminchatan vagyunk, és a kilencven százaléka beoltatja magát”

Nóri (17):

„Én védeni akarom a többi embert, azokat is, aki esetleg nem oltat. Nem akarok megbetegedni, nem akarom kitenni magam a veszélynek.”

Noémi (16):

„Én igazából a szüleim és nagyszüleim miatt oltatom be magam. Szomszédok vagyunk, és őket akarom védeni.”

Ádám (18):

„Megmondom őszintén, elsősorban a családom miatt jöttem el, és hogy legyen újra életünk. Oltás nélkül nem sok helyre mehetnénk ezen a nyáron.”

Linda (16):

„Nekem pont a szüleim nem igazán akarták, hogy beoltsanak. Ők nem oltottak, de végül meggyőztem őket, és beleegyeztek.”

Roland (18):

„Én megkaptam már a kínai vakcinát két hete, és utána nyílt meg ez a lehetőség, hogy a tizenhat és tizennyolc év közöttieket Pfizerrel oltják. Örültem volna annak, ha a Pfizert kaptam volna, de azért elkísértem ide a többieket. Végülis mindegy, milyen vakcina, csak védett legyek.”

 

A Heim Pál kórháznál hatalmas sor állt

A Heim Pál kórháznál hatalmas sor állt (Fotó: Metropol)

 

Kiraktak a hotelből, mert nem volt igazolványom

„A múlt héten kiraktak egy hotelből, mert nem volt nálunk védettségi igazolvány. Barátnőmmel akartunk szobát foglalni, és eszünkbe sem jutott, hogy kellhetne bármi is, de mivel pár hete elmúltunk már 18 évesek, így elküldtek minket. Egyébként teljesen jogosan. Mi már beoltattuk magunkat, most csak a barátainkat kísértük el, és őket várjuk épp.”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?