INSIDER

Nem egyszerű az idei olasz nyaralás: ezekre a szabályokra kell figyelni

Komoly fejtörést okoz Olaszország a beutazó magyaroknak. Hiába a védettségi igazolás, mást is be kell készíteni az iratok közé.
  • Szerző: Ripost

Olaszország szigorú intézkedéseket vezetett be. Július 30-ig az egész ország területét 4 színre osztották – a járvány súlyosságától függően. Nem lesz könnyű az idei nyarat megtervezni az olasz partokra vágyóknak, de jó hír, hogy csak két zónát kell figyelni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Regisztrálni kell

Olaszországot nem bénította meg a járvány teljesen: lényegében bármilyen közlekedési eszközzel elindulhatunk. Mielőtt azonban beleszippantanánk az olasz nyári levegőbe, a velünk érkező családtagok közül egy főnek regisztrálnia kell a hivatalos olasz oldalon.

Hiába az oltás

Az országban jelenleg nincs oltási kötelezettség, ezért nem védettségi igazolványhoz kötik a határátlépést. Helyette az utazás előtt 48 órán belül elvégzett PCR vagy AG-antigén gyorsteszt negatív eredményét kell felmutatni, ha ezt a beutazó nem teszi meg, akkor 10 nap karantén vár rá. A PCR- és gyorstesztet csak a két éven aluli gyermekeken nem kell elvégeztetni.

Olaszország

Fotó: illusztráció/pixabay.com

Lehet csobbanni

Az olasz kormány régiókra osztotta az országot: a legsúlyosabb vörös, a közepesen súlyos narancssárga, a mérsékelten súlyos sárga és a korlátozásmentes fehér színt kapott. Jó hír, hogy a zónákból az utóbbi két színbe sorolták a régiókat, így júniustól Olaszország egész területén nyitva vannak a vendéglátó- és szálláshelyek. A szabadstrandok szintén megnyitottak már, a vidámparkok és tematikus parkok pedig június 15-én veszik le a lakatot, vagyis egy nappal korábban, minthogy a magyarországi iskolások számára beköszöntene a nyári vakáció.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?