INSIDER

Ő most Magyarország legidősebb embere – Fotó!

A balatonfűzfői TÁMASZ Idősek Otthonában köszöntötte fel a családja a 110 éves Kerner Jánosné Marika nénit, aki az első világháborúnak köszönheti szívósságát.
  • Szerző:

Kerner Jánosné Marika néni Veszprém megye legidősebb állampolgára, de valószínűleg jelenleg ő a legidősebb ember az országban is, miután 2018 novemberében 111 évesen elhunyt az addigi legidősebb magyar. Marika néni a balatonfűzfői TÁMASZ Idősek Otthonában ünnepelhetett családja körében, s a Balatonalmádi Járás hivatalvezetője, Dr. Tar Viktória átadta a Kormányhivatal jókívánságait és egy személyre szóló emléklapot is a néninek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sági Ágnes/Napló

Két évvel ezelőtt a ma már 110 éves asszony egy interjúban mesélt életéről. Akkor azt mondta, 5 éves volt, amikor kitört az első világháború, hatéves korában pedig majdnem belehalt egy betegségbe. Szerinte attól lett ennyire szívós. A néni akkor azt is elmesélte, hogy a mostohája annak idején nem engedte továbbtanulni, pedig az elemiben példás tanuló volt, és olvasni is nagyon szeretett, világéletében Mikszáth volt a kedvence. Marika néni egyetlen gyermeke, a lánya, aki már 88 éves, idén pedig ötödik ükunokája is világra jött. Marika néni az otthonban rendszeresen imádkozik, és a Bibliát is olvasgatja, életkora ellenére pedig még mindig remek megfigyelő és véleményformáló a társai szerint.

 

És ezeket olvastad már?