INSIDER

Ő fogta el a budapesti ámokfutót, aki 9 piroson hajtott át – fotó

Exkluzív interjút adott a Borsnak az a rendőr, akinek múlt hét pénteken éjjel sikerült elfognia a budapesti ámokfutót. Az autós kilenc piroson hajtott át később pedig az is kiderült, hogy sört is ivott.
  • Szerző: Ripost

Mint a is megírta, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály rendőrei július 17-én, nem sokkal éjfél után az I. kerületben, az Alagút utcában akartak megállítani egy Nissan terepjárót. Az autó vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, és elszáguldott. A járőrök üldözőbe vették. A sofőr 9 piros lámpán hajtott át, több szabálysértést is elkövetett, amivel 93 büntetőpontot gyűjtött össze. A 34 éves férfit a rendőrök nyolc percen át követték. A sorozatos szabálysértőt végül az V. kerületben, a Széchenyi utcában sikerült elkapniuk. Ács András törzsőrmester a Borsnak elárulta: a 34 éves szabálysértő esete nem egyedi, igaz pénzbírsággal is megúszta volna, ha eleget tesz a rendőri intézkedésnek, és nem kezd ámokfutásba Budapest utcáin.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: police.hu

Szondáztatásnak indult

„Az Attila út 1. szám alatt éppen közlekedésrendészeti intézkedést hajtottunk végre a kollégámmal, elsősorban szondáztattunk, amikor egy Nissan figyelmen kívül hagyta a jelzésünket, és a záróvonalon áthaladva továbbhajtott. A társammal egyből a jármű után eredtünk, aminek a sofőrje mintegy 8 perc alatt 9 piros lámpán hajtott át„ – elevenítette fel a történteket Ács András főtörzsőrmester.

Fotó: Bors

Taxis állta el az útját

„Végül egy taxis közreműködésével sikerült elfognunk a férfit, aki önszántából bevallotta, hogy ivott egy sört, és korábban már több szabálysértést is elkövetett. Azt mondta, hogy remélte nem eredünk a nyomába, és meg tud lógni előlünk, de pechére nem így lett” – magyarázta a rendőr, aki személyleírást is adott lapunknak az elkövetőről: nagyjából 175 cm magas lehetett, rövid, barna hajú, és körülbelül 105 kilót nyomhatott.

Anyukájával akart beszélni

„Fel szerette volna hívni az anyukáját, végül az intézkedések elvégzése után az édesapjának telefonált, aki a helyszínre igyekezett, beszállt az autóba, majd hazavezette a járművet. A fia inkább gyalog indult haza, mert azt mondta, hogy jobb, ha most kiszellőzteti a fejét. Rosszul érintette, hogy elkaptuk, de mondtam neki, hogy legközelebb ne fogja menekülőre a dolgot, mert sokkal jobban jár, ha eleget tesz a rendőri intézkedésnek. Úgy legfeljebb százezer forint pénzbírságot kapott volna, így viszont a jogosítányát is jó időre be fogják vonni.„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?