INSIDER

Nyomkövetővel figyelik a Covid-gyógyszerekkel csencselő budapesti orvost

A bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el: az orvos nem hagyhatja el az otthonát négy hónapig és nyomkövetőt kell viselnie.
  • Szerző: rp

Amint néhány hete a is megírta, őrizetbe vették a nyomozók az egyik budapesti koronavírus-kórház egyik orvosát és a társát, mivel a koronavírusos betegek kezelésére szolgáló gyógyszerekkel kereskedtek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nyomkövetővel figyelik a budapesti orvost

Nyomkövetővel figyelik a budapesti orvost (Illusztráció, Fotó: Pixabay)

Munkája kapcsán hozzáfért a készlethez, és egy volt betege segítségével a gyanú szerint azokat eladta más pácienseknek. A doktor előzetes letartóztatását kezdeményezte az ügyészség, de a bíróság első fokon elutasította ezt. Az ügyészség fellebbezésére azonban a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el: az orvos nem hagyhatja el az otthonát négy hónapig és nyomkövetőt kell viselnie.

A vesztegetés minősített bűntettével, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetéssel, valamint sikkasztással gyanúsított orvosra és a bűncselekmények elkövetését beismerő, közvetítő nőre másodfokon mindkettejük bűnügyi felügyeletét rendelték el: házi őrizetben lesznek, nyomkövetővel.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?