INSIDER

Újabb különös fordulat a Nyíregyházán mészárló román orvos ügyében

Dan S. tagadja, hogy előre kitervelte volna a nyíregyházi vérfürdőt. A per áprilisban folytatódik.
  • Szerző: Ripost

Bár már másfél éve magyar börtönben ül, távmeghallgatással „érkezett” a Nyíregyházi Törvényszék elé Dan S., az a román orvos, aki 2016-ban kegyetlen mészárlást rendezett R. László és felesége, Mária otthonában. Dan S. beleszeretett a családanyába, aki közölte vele, hogy szeretteivel marad, majd a fegyvert vett és rárontott a családra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dan S. a gyilkos román orvos. Fotó: MTI

Máriát és Lászlót is fejbe lőtte, ráadásul az akkor 7 éves ikergyermekeik szeme láttára. Az asszony meghalt, a férfi túlélte, de a maradandó fogyatékosságot szenvedett. A gyilkost végül Romániában kapták el, de kiadatására 2019 szeptemberéig kellett várni.

Tagadja, hogy kitervelte

„A vádlott beismerte a bűnösségét, de nem a vádiratban megadott módon, ugyanis azt tagadta, hogy az előre kitervelten és aljas indokból tette volna„ – mondta el a Borsnak Molnár Dóra, a Nyíregyházi Törvényszék sajtótitkára.

Sokak szerint a férfi ezzel életfogytiglani büntetését szeretné megúszni, ha ugyanis bebizonyosodik, hogy előre megfontoltan és aljas indokból gyilkolt, akár életfogytiglani börtönre is számíthat. Úgy tudni, hogy a tárgyalásra nem jöttek el a kolozsvári rokonok, bár testvére rendszeresen látogatja a férfit. Dan a tárgyalás jogáról sem mondott le, a per áprilisban folytatódik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?