INSIDER

Novák Katalin: sikeres modellként tartják számon a magyar kormány munkáját Baden-Württembergben

Hatékony gazdaságpolitikára és erős családpolitikára épülő sikeres modellként tartják számon a magyar kormány munkáját Baden-Württembergben – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden Stuttgartban, a német tartomány fővárosában.
  • Szerző: Ripost

Az államtitkár az MTI-nek adott nyilatkozatában vezető tartományi politikusokkal folytatott tárgyalásait értékelve kiemelte, hogy a nagyjából Magyarország méretű német tartománnyal folytatott kapcsolatok „virágzóak” és mindkét félnek fontosak.

„Baden-Württembergben is sok hasonló kihívással szembesülnek, mint Magyarországon, köztük a demográfiai változásokkal, így figyelemmel követik a magyarországi folyamatokat, és egy olyan sikeres modell jeleit látják, amelyben egy hatékony, eredményes gazdaságpolitika nagyon erős családpolitikával párosul” mondta Novák Katalin.

Hozzátette: Magyarország is tanulhat a baden-württembergiektől például a rugalmas munkavállalás támogatásában, a német fél pedig főleg a magyar családpolitika, köztük a babaváró támogatás iránt érdeklődött.

És ezeket olvastad már?