INSIDER

Dr. Novák Hunor nem finomkodik: Az antivaxxerek mennek a levesbe

A népszerű gyermekorvos ezúttal is kendőzetlenül elmondja a véleményét azokról az egészségügyi dolgozókról, akik nem oltatnak.
  • Szerző: Ripost

„Az antiwaxxerek mennek a levesbe” – írja a népszerű gyermekorvos közösségi oldalán egy külföldi hírre reagálva.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A texasi kórházban kb. 200 egészségügyi dolgozót függesztettek fel, mert nem oltották be magukat COVID-ellen” – írja a Facebook-oldalán dr. Novák Hunor a Medscape-re hivatkozva.

antiwaxxerek

„Nem dolgozhatnak, fizetést sem kapnak, munkájukat is elveszíthetik. Korrekt” –fejezi ki egyetértését Novák Hunor.

Az egészségügyi szakember elmagyarázza, miért ért egyet ezzel a döntéssel: „Az USA-ban már korábban is voltak olyan kórházak, ahol kirúgták például azt a nővért, aki nem oltotta be magát influenza ellen. Az ok egyszerű: betegbiztonság. Aki nem oltatja be magát a kórházban, veszélyezteti a betegek életét. (...) Ez olyan, mintha sebész nem fertőtlenítene kezet műtét előtt.” – magyarázza. Novák megjegyzi: hazánkban kötelező orvosként a Hepatitis B elleni vakcina. Aki nem oltatja be magát vagy nem védett, az nem dolgozhat.

A texasi kórház egyébként kedden jelentette be, hogy 24 947 dolgozó – az alkalmazottak több mint 99% -a – mindkét oltást megkapta a COVID ellen.

„Nem lehettem büszke mindannyiótokra, mivel tudom, hogy egyesek számára ez nagyon nehéz döntés volt” – írta a texasi kórház elnöke és vezérigazgatója, Marc Boom. „Személyesen szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki helyesen cselekedet, mert így meg tudjuk óvni a betegeinket, kollégáinkat a családokat és az egész közösséget„

A kórház közölte, hogy a héten 178 olyan munkavállalót felfüggesztett, akik elutasították az oltást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?