INSIDER

Nincs akadály: ezt az új játszóteret a magyar felnőttek is élvezik majd

Rengeteg okot lehet mondani arra, miért érdemes felkeresni a most átadott budafoki különleges játszóteret.
  • Szerző: Ripost

Kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik október 6-tól Budafok első befogadó-játszóterét. A most átadott hely a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából épült és jóval több, mint egy gyönyörű, színes játszótér. Az ott található összes játékot ugyanis minden egészséges és fogyatékkal élő gyermek, valamint felnőtt tudja használni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A budafoki speciális játszótér trambulinját kis segítséggel a kerekesszékben élők is élvezhetik
Fotó: KB/Metropol

Ez a különleges hely remek alkalmat ad arra, hogy az ép és a fogyatékkal élő együtt játszva fedezze fel a közös játék élményét.

A példaértékű kezdeményezésről Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere elmondta: „A kerületben 30 éve alapították az első olyan óvodát, amely integrált nevelési programmal rendelkezik, ez a játszótér pedig az ilyen intézmények megkoronázása”.

Teljesen akadálymentes a budafoki befogadó-játszótér
Fotó: KB/Metropol

Az elképzelések szerint idén még 4 újabb befogadó-játszóteret is birtokba vehet a nagyközönség. Amennyiben minden a tervek szerint halad, 2021 végére 18 befogadó-játszótér segíti a fogyatékkal élők társadalmi beilleszkedését az országban.

Balról jobbra: Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere, Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója, Németh Zsolt országgyűlési képviselő adta át a budafoki befogadó-játszóteret
Fotó: KB/Metropol

Ez azért fontos, mint ahogy Németh Zsolt országgyűlési képviselő az átadó ünnepségen megfogalmazta: „egy egészséges társadalomban a befogadás a gyermekkorban kezdődik”.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?