INSIDER

New York államban csökken a fertőződések száma, de ismét sok a halott

Egy nap alatt 731-en vesztették életüket, de a kormányzó szerint a társadalmi távolságtartás eredményes.
  • Szerző: Ripost

Egyedül hétfőn 731 beteg halt meg a Covid-19 kórban New Yorkban – jelentette be az állam kormányzója, Andrew Cuomo. Ezzel 5489-re emelkedett a betegség halálos áldozatainak száma.
Cuomo mindazonáltal úgy értékelte, hogy a társadalmi távolságtartás eredményes, sikerült megváltoztatni a járvány görbéjét, s ezért úgy gondolja, hogy a helyzet stabilizálódik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A politikus elmondta, hogy az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegségbe a más betegségekben is szenvedő emberek halnak bele.

Targoncával teszik a holttesteket egy hűtőkamionban New Yorkban.
Fotó: REUTERS

„Ennek nem tudunk gátat vetni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy eddig mindenkit megmentettek, akit lehetett. Hangsúlyozta: van elégséges ágy a betegek kezeléséhez, ám nincs megfelelő számú orvos és ápoló.

„Még csak 37 nap telt el a járvány kitörése óta” – jegyezte meg, hozzáfűzve, hogy az 1918-ban pusztított spanyolnátha-járvány hat hónapig tombolt.

A demokrata párti kormányzó megköszönte a republikánus Donald Trump amerikai elnöknek, hogy „gyorsan cselekedett” New York megsegítésében. Egyben még több szövetségi segítséget kért a gazdaság talpra állításához.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?