INSIDER

Nemzeti konzultáció: Az igazi csata most kezdődik

A Fidesz-frakció szerint a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció rekord magas részvétellel lezárult ugyan, de "az igazi csata csak most kezdődik", mivel a kötelező kvóta napirenden van az aktuális uniós csúcstalálkozón.
  • Szerző: RIPOST

Halász János, a kormánypárt képviselőcsoportjának szóvivője, országgyűlési képviselő arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy vigye el a magyar emberek és a magyar parlament kötelező kvóta elutasításáról szóló üzenetét a csütörtökön kezdődő EU-csúcsra.

Soros-párti össztűz a kvótát elutasítókra

Kiemelte, az országok vezetőin óriási a nyomás, hogy bólintsanak rá a kötelező kvótára. Ezt az elmúlt 24 óra történései is bizonyítják, valóságos össztűz zúdult ugyanis a lengyel Donald Tuskra, az Európai Tanács elnökére, miután hatástalannak és rendkívül megosztónak nevezte a kötelező kvótát, a "bevándorláspárti brüsszeli politikusok" egymás után támadták a lengyel politikust, sokak mellett a magyar Gyurcsány-párti Niedermüller Péter is azonnal nekiugrott. A kormánypárti képviselő szerint ezekben a politikusokban közös, hogy "mind Soros György megbízható szövetségesei" és "kulcsszereplői annak, hogy átverjék a Soros-tervet az uniós döntéshozatalon és ők a Magyarország elleni kirohanásokban is élen járnak".

A magyarok nemet mondanak a betelepítésre

Halász János elmondta, a magyar miniszterelnök azonban úgy érkezhet a csúcsra, hogy a magyar emberek elsöprő többségének támogatása és felhatalmazása áll mögötte, ezt a most lezárult nemzeti konzultáció is megerősítette, a részleges feldolgozási adatokból is jól látszik ugyanis, hogy a magyarok elsöprő többsége nemet mond a migránsok betelepítésére és általában a "bevándorláspárti brüsszeli politikára". A magyar Országgyűlés ugyancsak elutasította az Európai Parlament "Soros-terv végrehajtásáról szóló novemberi határozatát, amely megalapozza a migránsok állandó és kötelező elosztását" - mondta Halász János.

Jogsértő módon járnak el, majd szolidaritást követelnek

Hangsúlyozta, nem fogadják el azt sem, hogy "kötelező kvótát követeljenek és a szolidaritásra hivatkozzanak azok a jogsértő tagállamok, amelyek nem tartották be uniós kötelezettségeiket és ellenőrzés nélkül engedték be a migránsokat, de most úgy akarnak megszabadulni tőlük, hogy más tagállamokba akarják áttelepíteni őket".

 

És ezeket olvastad már?