INSIDER

Németh Szilárd: Biztonságunkra minden eddiginél több pénz jut 2020-ban

A 2020-as költségvetés fókuszában a családvédelmi akcióterv áll, ezért is hívják a "gyermeket nevelő magyar családok költségvetésének". A jövő évi büdzsé jelentős gazdaságvédelmi akciótervet is tartalmaz, hogy minden eshetőségre felkészülve megőrizzék a magyar gazdaság eredményeit.
  • Szerző: Ripost

A gazdaság és a  családok további növekedésének alapja a biztonság – mutatott rá Németh Szilárd.

A magyar emberek, Magyarország biztonságát elsősorban a Magyar Honvédség kell, hogy garantálja

- szögezte le az államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján, megjegyezve, Magyarország napjainkban Európa egyik legbiztonságosabb országa.

Megtudtuk: a  2020-as költségvetésben minden eddigi rekordot megdönt a biztonságra fordítható összeg.

A honvédelmi költségvetés 103 milliárd forinttal, mintegy 20 százalékkal nő az ez évihez képest.
 A 616 milliárd forintos honvédelmi költségvetésből folytatják a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program megkezdett fejlesztéseit is. Elmondta:a teljes keretből 216 milliárd forint jut a fejlesztésekre.

Ez tartalmazza többek között a Gripen  vadászgépek költségeit, a további helikopter-beszerzéseket, a szárazföldi haderőnem fejlesztéseit, köztük harckocsik, vállról indítható páncéltörők beszerzését, továbbá a "digitális katona" program keretén belül további egyéni felszerelési fejlesztéseket - fejtette ki.

2020-ban nem csak a rendvédelmi, hanem a honvédelmi ágazatban is folytatódik a béremelés.

Ennek részleteiről a kormány  a nyáron dönt.  A magyar katonák illetménye 2019-re átlagosan 50 %-kal emelkedett.


 A nyáron „óriásira nőtt a Balkánon a forgalom". Az embercsempészek és a "Soros-féle álcivilek" rendszeresen tesztelik a magyar határokat. Magyarországon kétszeresére nőtt a "tesztüzem" - fogalmazott az államtitkár, aki elmondta, hetente több mint kétszáz embert fognak el a rendőrök és a katonák a magyar határokon.  Ezért  döntött úgy a kormány, hogy június elsejétől a katonák ismét részt vesznek a határvédelmi feladatokban.
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?